EVAKUERES: Skedsmo voksenopplæringssenter blir evakuert, etter at skolen mottok en bombetrussel via e-post tidligere i dag. Foto: Skedsmo kommune
EVAKUERES: Skedsmo voksenopplæringssenter blir evakuert, etter at skolen mottok en bombetrussel via e-post tidligere i dag. Foto: Skedsmo kommuneVis mer

Skole i Skedsmo evakuert etter bombetrussel

Politiet gjennomsøkte området, men fant ingenting.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SISTE: Ved 15.40-tida melder politiet i Romerike at lokalene er gjennomsøkt uten funn av noe mistenkelig.

(Dagbladet): Skedsmo voksenopplæringssenter blir evakuert etter at de mottok en bombetrussel via e-post tidligere i dag.

- Litt over halv elleve i formiddag fikk vi en melding fra voksenopplæringssenteret om at de hadde mottatt en mail som inneholdt en bombetrussel, sier jourhavende jurist Guro Holm Hansen ved Romerike politidistrikt til Dagbladet.

Har bedt om bistand - Vi har valgt å evakuere området og bedt om bistand fra bombegruppa i Oslo, sier Holm Hansen videre.

Skedsmo voksenopplæringssenter er et kommunalt senter for opplæring av språklige minoriteter. Senteret tilbyr blant annet  grunnopplæring i norsk og samfunnskunnskap og grunnskole for voksne.

Det er registrert 300 elever ved voksenopplæringssenteret, men det er uklart hvor mange som har vært på skolen i dag. I tillegg til elever og ansatte ved voksenopplæringssenteret, er ansatte i rundt 15 firmaer i nærområdet evakuert.

Ikke oversikt Skolen ligger i et tidligere kontorlokale på Skedsmokorset, i et område med mye næringsvirksomhet.

Politiet vet ennå ikke bakgrunnen for trusselen, eller hvem som kan ha sendt e-posten.

- Dette jobber vi med kontinuerlig, sier Holm Hansen.

Klokka 13.45 var området ennå ikke ferdig evakuert. Politiet har ikke funnet noen eksplosiver eller noe som kan minne om en bombe, men jobber med å få en oversikt over stedet.

- Vi har ikke fått gjennomsøkt hele området ennå, det er et ganske stort område, så det vil ta litt tid, sier Guro Holm Hansen.

Ifølge en journalist i Romerikes Blad er et større område sperret av og evakuert.