Skole lagde oppgave basert på ekte russeulykke. Rektor beklager

- Det er vanvittig, mener elev.

ULYKKESBUSSEN:  19-åringen ble kritisk skadd i en tunnell i bergensområdet, sto på taket av denne russebussen. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix
ULYKKESBUSSEN: 19-åringen ble kritisk skadd i en tunnell i bergensområdet, sto på taket av denne russebussen. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den 12. mai ble en 19 år gammel mann kritisk skadd etter en alvorlig bussulykke i Bergen.

Dette etter at han trolig sto på taket og slo hodet mens bussen kjørte gjennom Arnanipatunnelen øst for Bergen.

Nå, en uke etter, skriver Bergensavisen at ulykken har blitt brukt som et eksempel i forbindelse med en nynorsktentamen for niendeklasse ved Hop oppveksttun.

- Respektløst Temaet var russetida satt i sammenheng med liv og død, og oppgaven omtaler kort ulykken før før elevene ble bedt om å skrive en tekst basert på følgende rammer:

«Russetida er for mange ei tid mange gler seg til. Men ofte kan russetida få alvorlege konsekvensar som i denne ulykka, og der det kan vere snakk om liv eller død. Skriv ein sakprega tekst der du argumenterer for og imot russefeiring. Hugs at tema Liv og død må synast i teksten din.»

Dette har fått mange til å reagere. Blant disse er den 18 år gamle russen Charlotte Skramestø.

— Alle mine venner som har sett dette, mener at det er helt uakseptabelt. Det er respektløst mot den skadde russen, hans familie og venner. Russetiden handler ikke om liv og død slik det står i teksten, sier Skråmestø til BA.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer