Skole med problemer

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Dagbladet har satt søkelyset på steinerskolene gjennom en serie artikler. Et bilde av faglig forfall, sviktende normstyring og sekteriske reflekser i avvisningen av problemer og kritikk er kommet til overflaten. Steinerbevegelsen representerer et pedagogisk alternativ til den offentlige skolen, men er ikke lenger en liten idealistisk bevegelse. Nærmere 5000 elever går i dag ved 32 norske steinergrunnskoler og 3 videregående skoler. Steinerskolene mottar 345 millioner kroner i støtte fra staten, og tusener av nye foreldre vurderer å sende sine barn på steinerskoler. Likevel har skolen hittil vært forskånet for bred offentlig oppmerksomhet.

Dagbladet kunne ha trykket langt flere historier fra barn og foreldre med erfaringer fra utstøting, mobbing og trakassering enn de vi har trykket. Våre reportere har hatt ekstraordinær pågang fra foreldre og elever med behov for å fortelle om egne opplevelser. Det betyr ikke at alt ved steinerskolene er negativt - mange er fornøyde med sine skoler. Men steinerbevegelsen har et betydelig problem med å håndtere kritikk. Det finnes ingen uavhengig klageinstans, og dermed heller ikke et utløp for dem det går alvorlig galt med.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer