Skole raste under jordskjelv

Flere barn mellom tre og seks år er drept og rundt 50 elever og lærere er innesperret etter at en skolebygning raste sammen under et jordskjelv i Italia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Redningsarbeidere strømmet til skolen i landsbyen San Giuliano di Puglia i Molise-regionen etter at de fikk melding om ulykken klokka 11.33 lokal tid. Så langt er ni barn og en førskolelærer reddet ut av ruinene. De er sendt til et sykehus i nærheten.

Rundt 50 redningshunder er satt inn i leteaksjonen, og redningsarbeiderne beskriver situasjonen som «ytterst kritisk». Barna på førskolen er mellom tre og seks år gamle.

Jordskjelvet målte 5,4 på Richters skala. Det ble fulgt av seks etterskjelv, som målte rundt 3 på skalaen. Episentrum lå i Campobasse-området, 22,5 mil sørøst for Roma.

Foreløpige tall viser at minst fire barn er drept, og åtte er hardt skadd. Tallene på hvor mange som er fanget inne i ruinene varierer, men strekker seg fra noen dusin til 70.

Det oppsto vill panikk under jordskjelvet, og folk løp skrikende rundt i gatene. Det ble store sprekker i flere bygninger, og murpuss drysset ned fra husene.

Flere sykehus i andre byer vil sende blod til sykehusene rundt landsbyen, men på grunn av skjelvet har det vært nesten umulig å komme gjennom på telefon.

  • I 1980 ble Napoli rammet av et kraftig jordskjelv. 2570 mennesker ble drept, og 30 000 ble hjemløse.

(Dagbladet.no kommer tilbake med mer)

LETER: Redningsmannskap prøver å få ut flere av barna som er fanget i ruinene.