Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skoleangriperen i Ohio brukte kniv - ble skutt og drept av politiet på stedet

Universitetet ba studentene «løpe, gjemme seg, slåss».

OHIO UNIVERSITY: Et vitne sier til CNN: - Noen grep tak i meg og sa: Gi inn i denne bygningen. Og jeg har vært her inne siden det. Video: CNN / Youngbenwest Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): «Løp, gjem deg, slåss». Det var beskjeden Ohio State university ga til studentene sine i byen Columbus via Twitter rundt klokka 16.00 norsk tid, morgen lokal tid.

I samme melding skrev universitetet at en «aktiv skytter» var på universitetsområdet.

Etter hvert viste det seg at angriperen ikke hadde skytevåpen, men en slaktekniv, ifølge TV-kanalen WCMH-TV, en lokal NBC-filial.

I alt ni personer personer ble skadd og sendt til sykehus, ifølge samme kanal, men ingen av dem skal være livstruende skadd, ifølge nyhetsbyrået Associated Press.

Antatt gjerningsperson død

Gjerningspersonen er ikke identifisert av politiet ennå.

WCMH-TV skriver at gjerningspersonen, en mann, skal ha brukt en til å kjøre inn i en folkemengde. Deretter skal han ha gått ut av bilen og brukt kniven mot personene i nærheten.

Bare kort tid etter skal en politimann ha ankommet stedet og skutt og drept angriperen.

Halvannen time seinere meldte universitetspolitiet at de hadde sikret åstedet og at situasjonen var under kontroll.

Fortalte at han hørte skudd

Bilder fra stedet viste et stort politinærvær omkring den aktuelle bygningen på universitetscampuset.

Studenten Wyatt Crosher fortalte til CNN at han hørte skudd han antok kom fra den aktuelle bygningen. Det var trolig skuddene til politimannen han hørte.

- Romkameraten min og jeg hørte tre eller fire skudd fra andre siden av gata. Like etter hørte vi en rekke politibiler og ambulanse ankomme stedet, sier 19-åringen til CNN.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!