SIST: BARDUFOSS:  Dagbladet har sett på flere overgrepssaker mot elever i norske skole. Nå er en ansatt ved Bardufoss Høgtun videregående skole pågrepet og siktet. GRAFIKK: KJELL ERIK BERG / DAGBLADET.
SIST: BARDUFOSS: Dagbladet har sett på flere overgrepssaker mot elever i norske skole. Nå er en ansatt ved Bardufoss Høgtun videregående skole pågrepet og siktet. GRAFIKK: KJELL ERIK BERG / DAGBLADET.Vis mer

Skoleansatt siktet for sexovergrep mot elev

Foresatt startet opprulling i Bardufoss.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bardufoss i Troms har fått den siste saken der en skoleansatt er pågrepet av politiet og siktet for seksuell omgang med en elev.

Dagbladet har den siste tiden sett på sju saker siste år der lærere er siktet, tiltalt eller dømt for seksuelle overgrep mot elever.

Det var før helgen at en tidligere ustraffet ansatt med mange års ansiennitet ved skolen ble pågrepet i sitt hjem.

Kort tid etter ble han siktet etter straffelovens paragraf 193 (skaffe seksuell omgang i kraft av sin stilling) og suspendert fra lærerjobben ved Bardufoss Høgtun videregående skole, som har 180 ansatte og 550 elever.

Det var Troms Folkeblad som første meldte om anmeldelsen og pågripelsen.

Flere avhørt Lensmannsoverbetjent John-Kåre Grønheim ved Målselv lensmannskontor bekrefter overfor Dagbladet at den skoleansatte er siktet og at det ble avhørt flere vitner seinest i dag.

Etter avtale med skolen vil ikke overbetjenten opplyse om den ansatte er lærer eller jobber med noe annet.

- Av hensyn til videre etterforskning kan jeg ikke si om den siktede har erkjent noen form for skyld, sier Grønheim til Dagbladet.

Foresatt varslet Både han og rektor Børge Krudtå ved Bardufoss Høgtun videregående bekrefter at det dreier seg om en elev over 16 år. De vil ikke si om det er en gutt eller jente.

- Det startet med at en foresatt til eleven kom med opplysninger til skolen gjennom den ordinære kontakten. Vi tok dette alvorlig, og dagen etter bestemte eleven og den foresatte seg for å anmelde, sier Børge Krudtå til Dagbladet.

- Kan medføre oppsigelse Både elever og ansatte er orientert om de opplysningene skoleledelsen kan gå ut med.

- Hvorfor ble den ansatte suspendert så raskt ?

- Det sier noe om sakens alvor.  Vi har grunn til å anta at det dreier seg om forhold som kan medføre oppsigelse med utgangspunkt i Arbeidsmiljøloven, svarer rektor Børge Krudtå.