Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skoleball-kutt i Bærum

Rektor kan ikke stå inne for presset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Elevene ved Østerås ungdomsskole i Bærum har hatt sitt siste skoleball for en stund. Nå sier rektor stopp fordi han mener utseendepresset er blitt for stort.

- Det har ikke vært en lett beslutning, men arrangementet er av en sånn karakter at det skaper et press for ungdommene som vi som skole ikke kan stå inne for, sier rektor Ronny Hoset til NRK.

Tiendeklassingene ved Østerås skole hadde ball før jul. Tirsdag ble elevene informert om at neste skoleball avvikles. Rektoren har tidligere satt ned forbud mot limousiner og arrangert bruktkjolesalg, men mener dette ikke har løst problemet.

- Det er press på valg av antrekk, det stilles uttalte krav om hvordan man skal se ut og te seg på dette arrangementet, og det oppleves som vanskelig for mange av elevene, og ikke minst for foreldrene, sier Hoset.

Ikke alle er like glad for avgjørelsen, og en Facebook-gruppe til støtte for skoleball 2016 har allerede fått over 400 medlemmer.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media