- Skolebarn bombet med napalm-lignende bomber

I Syria, ifølge BBC.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En skolegård full av barn i Aleppo er blitt bombet med et stoff som minner om napalm, ifølge BBC. TV-bilder viser barn og ungdommer med store brannskader.

Bildene ble vist på det anerkjente BBC-programmet Panorama torsdag kveld.

I reportasjen forteller fortvilte øyenvitner at et jagerfly sirklet over skolen i Aleppo flere ganger, som om det lette etter mål, før det slapp en bombe over skolegården. Det blir ikke nevnt når angrepet fant sted.

Minst ti barn og ungdommer ble drept og mange andre er såret, ifølge BBCs journalist Ian Pannell og kameramann Darren Conway, som er i Aleppo. Et stort antall av barna har brannskader på over 50 prosent av kroppen, noe som betyr at mange av dem neppe vil overleve.

Etsende, hvitt stoff BBC-teamet har filmet barn og voksne med store brannskader idet de ankommer et sykehus i byen. TV-bildene viser at flere har klær som er fastbrent på kroppen.

SMERTER: Slik ser huden ut etter kontakt med det etsende stoffet. Bilde: NTB / Reuters / Scanpix.
SMERTER: Slik ser huden ut etter kontakt med det etsende stoffet. Bilde: NTB / Reuters / Scanpix. Vis mer

Mange har også et etsende hvitt stoff på huden som ifølge BBC-reporteren antyder at bomben inneholdt kjemikalier som kan minne om napalm eller termitt.

Også en britisk lege som jobber på sykehuset for hjelpeorganisasjonen Hand to Hand sier skadene tyder på at det er brukt napalm eller noe lignende.

- Verste jeg har sett - Dette er det verste jeg har sett, sier skolens rektor i TV-innslaget.

- Vi har sett mange bilder på TV og hørt mange grufulle historier før, men ingenting har vært så ille som dette sier han.

- Det verste er å se noen dø rett foran øynene dine uten at du kan gjøre noe. Det var døde mennesker, folk som brant og folk som forsøkte å løpe fra stedet. Men hvor skulle de dra? Det er ikke trygt noe sted. Det er skjebnen til det syriske folk, forteller han.

(NTB)