Skolebarn drept av rottegift

Hundre mennesker kan ha mistet livet etter helgas forgiftnings-skandale i Kina. Politiet frykter noen har puttet rottegift i skolebarnas mat med vilje.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Over 200 skolebarn og bygningsarbeidere ble forgiftet etter å ha spist på Heshenyuan Soybean Milk Shop i Tangshan, øst for Nanjing i Jiangsu-provinsen. Tallet på omkomne er fortsatt uklart.

Allerede samme dag som forgiftningen fant sted meldte nyhetsbyrået Xinhua at 41 mennesker var omkommet. Nyhetsmeldingen ble deretter fjernet, og erstattet med at «et ukjent antall mennesker døde».

De internasjonale nyhetsbyråene mener det tyder på at myndighetene vil skjule hvor mange som egentlig døde, og anslår ut fra sine egne kilder at rundt 100 mennesker mistet livet.

- Den foreløpige etterforskningen viser at det trolig var rottegift i maten, sier talsmann Zhou Qiang hos myndighetene i Jiangsu til avisa China Daily.

Qiang sier at giften kan ha blitt puttet i maten med vilje, og at politiet har satt inn store ressurser i etterforskningen av saken.

Ofrene ble sendt til ti forskjellige sykehus, der 500 leger og sykepleier tok imot de skadde.

- Jeg kan knapt leve synet av barn som dør foran øynene mine, mens foreldrene gråter desperat, sier en av legene til den statlige TV-kanalen i Kina.

En annen lege sier at dødstallene kan stige.

- Menneskene som er forgiftet, vil ikke være utenfor fare før om 72 timer.

FORFERDELIG:- Jeg kan knapt leve synet av barn som dør foran øynene mine, mens foreldrene gråter desperat, sier en av legene til den statlige TV-kanalen i Kina.</