Skolebarn drept i Bagdad

Fire skolebarn ble skutt og drept i dag. Øyenvitner sier barna ble drept av amerikanske soldater som skjøt vilt rundt seg etter et bombeangrep.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg så et barn liggende på gaten med et skuddsår i nakken og et annet i siden. Han hadde ranselen sin på ryggen. Et kvarter senere kom slektningene hans og fjernet liket, forteller et øyenvitne til nyhetsbyrået Reuters.

Like før hadde en bombe eksplodert i veikanten da en amerikansk militærkolonne kjørte forbi. Flere øyenvitner hevder soldatene begynte å skyte på måfå, og drepte de fire barna, som alle skal ha vært rundt tolv år gamle. Flere andre skal ha blitt såret i episoden. To amerikanske soldater ble fjernet fra et av de militære kjøretøyene og hentet av sanitetspersonell.

De amerikanskledete okkupasjonsstyrkene hadde søndag formiddag ingen informasjon om episoden, og kunne ikke bekrefte opplysningene fra øyenvitnene.

I byen Mosul i Nord-Irak ble to leger ble drept og ti andre ansatte såret da et sykehus ble utsatt for et rakettangrep søndag morgen. De to legene arbeidet i et laboratorium da de ble drept, ifølge en lokal polititjenestemann.

Under en time senere ble hotellet Ashour, som ligger i sentrum av Mosul, også truffet av en rakett. To ansatte ble drept og én annen person såret. Bygningen fikk store skader i eksplosjonen.

(NTB)

SKADD: Den irakiske jenta (12) ble fraktet til sykehus etter at hun ble skutt i hånda og beinet.