Skolebarn flyktet fra bil i rasende fart

Fryktet at elevene skulle bli bildrept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert


(Dagbladet.no): - Jeg så bare noe hvitt som føyk forbi i en vanvittig fart. Så hørte vi et kjempesmell, sier assisterende rektor Grete Wahlmann ved Vahl skole i Oslo.

Det hun hadde sett var en hvit varebil på vill ferd forbi skolen hennes. Den spesielle epsioden startet i rundkjøringen ved Hausmanns gate i 09-tiden i morges. Der traff bilen først en bil før den hektet med seg en kvinne.

Veien videre gikk innover Vahls gate på riksvei 4. Ved Plan- og bygningsetatens kontorer traff bilen inn i rumpa på en Opel som ble skutt videre inn i en idrettshall.

- Virket uforstyrret
I rasende fart gikk veien videre mot Gjøvik, men etter bare få meter dundret varebilen inn i et stakittgjerde og endte i skråningen opp mot Botanisk hage i Oslo.

- Personen i bilen kom rolig ut. Han sa lite og virket tilsynelatende uforstyrret av det som hadde skjedd, sier Wahlmann.

Mannen ble etter kort tid fraktet vekk fra stedet i ambulanse. Bilferden endte midt mellom Herslebs ungdomsskole og Vahl barneskole.

Wahlmann og rektor Trine Hauger ved Vahl skole forteller at mange elever var i gaten da varebilen raste forbi.

- Jeg kan tenke meg at dette skjedd cirka ti over ni i morges. Det ringer inn kvart over. Derfor var mange av elevene på vei til skolen da det skjedde. Det gikk heldigvis bra med alle i dag, men vi har lenge vært engstelige for at det skulle skje noe i denne gata, sier hun, som forteller at mannen i dag tidlig kjørte på rødt lys.

Trolig sykdom
Politiet har ikke konkludert med hva som er årsaken til ulykken i dag, men tror kanskje mannen har hatt et illebefinnende bak rattet.

- Dette var en eldre mann og vi tror muligens det har vært sykdom inne i bildet. Førerkortet hans er rutinemessig inndratt. Vi vil vente på hva legene konkluderer med før vi bestemmer oss for hva vi gjør videre, sier operasjonsleder Finn Belle til Dagbladet.no.

 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer