Skolebarn flyktet fra bil i rasende fart

Fryktet at elevene skulle bli bildrept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet.no): - Jeg så bare noe hvitt som føyk forbi i en vanvittig fart. Så hørte vi et kjempesmell, sier assisterende rektor Grete Wahlmann ved Vahl skole i Oslo.

Det hun hadde sett var en hvit varebil på vill ferd forbi skolen hennes. Den spesielle epsioden startet i rundkjøringen ved Hausmanns gate i 09-tiden i morges. Der traff bilen først en bil før den hektet med seg en kvinne.

Veien videre gikk innover Vahls gate på riksvei 4. Ved Plan- og bygningsetatens kontorer traff bilen inn i rumpa på en Opel som ble skutt videre inn i en idrettshall.

- Virket uforstyrret
I rasende fart gikk veien videre mot Gjøvik, men etter bare få meter dundret varebilen inn i et stakittgjerde og endte i skråningen opp mot Botanisk hage i Oslo.

- Personen i bilen kom rolig ut. Han sa lite og virket tilsynelatende uforstyrret av det som hadde skjedd, sier Wahlmann.

Mannen ble etter kort tid fraktet vekk fra stedet i ambulanse. Bilferden endte midt mellom Herslebs ungdomsskole og Vahl barneskole.

Wahlmann og rektor Trine Hauger ved Vahl skole forteller at mange elever var i gaten da varebilen raste forbi.

- Jeg kan tenke meg at dette skjedd cirka ti over ni i morges. Det ringer inn kvart over. Derfor var mange av elevene på vei til skolen da det skjedde. Det gikk heldigvis bra med alle i dag, men vi har lenge vært engstelige for at det skulle skje noe i denne gata, sier hun, som forteller at mannen i dag tidlig kjørte på rødt lys.

Trolig sykdom
Politiet har ikke konkludert med hva som er årsaken til ulykken i dag, men tror kanskje mannen har hatt et illebefinnende bak rattet.

- Dette var en eldre mann og vi tror muligens det har vært sykdom inne i bildet. Førerkortet hans er rutinemessig inndratt. Vi vil vente på hva legene konkluderer med før vi bestemmer oss for hva vi gjør videre, sier operasjonsleder Finn Belle til Dagbladet.no.