Skolebarn skal veies igjen

En av fem er overvektige.

EN AV FEM ER OVERVEKTIG: : Helsemyndighetene vil starte kontrollveiing av skolebarn igjen. En undersøkelse i fjor viser at en av fem sliter med overvekt i ung alder. Arkivfoto: GORM KALLESTAD, SCANPIX.
EN AV FEM ER OVERVEKTIG: : Helsemyndighetene vil starte kontrollveiing av skolebarn igjen. En undersøkelse i fjor viser at en av fem sliter med overvekt i ung alder. Arkivfoto: GORM KALLESTAD, SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Helsedirektoratet ønsker å gjenoppta veiingen av barn i grunnskolen i Norge. De vil kontrollere vekten fire ganger i løpet av barne- og ungdomsskolen.

Ordningen ble avsluttet i 1997, blant annet med begrunnelsen av at det kunne oppleves som traumatisk for overvektige barn.

I fjor høst ble en av fem av de 3.500 tredjeklassinger som deltok i en barnevekstundersøkelse hos Folkehelseinstituttet veid og funnet for tunge.

Etter det økte fokuset på fedme som et folkehelseproblem, ønsker Helsedirektoratet å gjeninnføre ordningen, skriver Aftenposten.no.

- Det er mye fokus på vekt i dag, og nå ønsker vi å gi skolen og skolehelsetjenesten et redskap som gjør at de kan snakke om vekt på en god måte. Vi mener dette vil bidra til å redusere vekthysteriet i samfunnet, sier Knut-Inge Klepp, divisjonsdirektør i Helsedirektoratet.

1.-3.-7.-10. klasse

Fra neste skoleår skal vekt og høyde kontrolleres i første, tredje, syvende og tiende klasse i grunnskolen.

Både barn og foreldre kan reservere seg mot veiing.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer