Skogbrannen i Portugal i juni:

Skolebarn som ble rammet av dødelig skogbrann i Portugal samler inn penger til å saksøke flere europeiske land for klimasvikt

Hevder den manglende håndteringen av klimaendringene truer retten de har til å leve.

DRONEVIDEO: Minst 64 mennesker omkom i skogsbrannen som herjet i Portugal 18. juni. Her viser en dronevideo scenene etter det statsministeren har kalt for landets største tragedie på flere tiår. Video: AP DV / NTB Scanpix Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Skolebarn i området som ble rammet av den dødelige skogbrannen i Portugal har åpnet en innsamlingsaksjon for å kunne opprette søksmål mot 47 europeiske land.

Det fordi de hevder de aktuelle landenes manglende håndtering av klimaendringene truer retten de har til å leve, skriver The Guardian.

Blant landene er Storbritannia, Irland, Tyskland og Frankrike - som er blant landene i Europa som står for mest utslipp.

- Så distriktet brenne ned

Sammen med organisasjonen Global Legal Action Network (GLAN), bestående av advokater og undersøkende journalister, ønsker barna å samle inn nok penger til å ta saken opp for Den europeiske menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg.

For å få gang på søksmålet trenger de å samle inn over tre millioner kroner.

- I juni dette året så disse barna byen deres brenne som et resultat av den verste skogbrannen i landets historie. Brannen, som har blitt knyttet til klimaendringer, krevde livet til over 60 personer, skriver GLAN-organisasjonen på nettsiden CrowdJustice, hvor innsamlingen er i gang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer