Skogbrannen i Portugal i juni:

Skolebarn som ble rammet av dødelig skogbrann i Portugal samler inn penger til å saksøke flere europeiske land for klimasvikt

Hevder den manglende håndteringen av klimaendringene truer retten de har til å leve.

DRONEVIDEO: Minst 64 mennesker omkom i skogsbrannen som herjet i Portugal 18. juni. Her viser en dronevideo scenene etter det statsministeren har kalt for landets største tragedie på flere tiår. Video: AP DV / NTB Scanpix Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Skolebarn i området som ble rammet av den dødelige skogbrannen i Portugal har åpnet en innsamlingsaksjon for å kunne opprette søksmål mot 47 europeiske land.

Det fordi de hevder de aktuelle landenes manglende håndtering av klimaendringene truer retten de har til å leve, skriver The Guardian.

Blant landene er Storbritannia, Irland, Tyskland og Frankrike - som er blant landene i Europa som står for mest utslipp.

- Så distriktet brenne ned

Sammen med organisasjonen Global Legal Action Network (GLAN), bestående av advokater og undersøkende journalister, ønsker barna å samle inn nok penger til å ta saken opp for Den europeiske menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg.

For å få gang på søksmålet trenger de å samle inn over tre millioner kroner.

- I juni dette året så disse barna byen deres brenne som et resultat av den verste skogbrannen i landets historie. Brannen, som har blitt knyttet til klimaendringer, krevde livet til over 60 personer, skriver GLAN-organisasjonen på nettsiden CrowdJustice, hvor innsamlingen er i gang.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.