Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skolebarna slapp med skrekken

En møtende personbil, som verken bremset, eller viket, kan ha vært årsaken til at skolebussen fra Beisfjord til Narvik, kjørte rett i en fjellvegg i morges. Personbilen kjørte bare videre. Ei skolejente på 13 år ble lettere skadet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg holdt på å falle ut av bussdøren, og havne opp i ei lita elv under bussen. Heldigvis klarte en kamerat å holde meg fast, og dra meg inn igjen, sier Tone Kristensen (13)

Hun fikk en lettere skade i hodet, og måtte fraktes til Narvik sykehus med ambulanse, da skolebussen fra Ofotens bilruter, krasjet i fjellveggen rundt kl. 0800 i dag morges. Både passasjerene og bussjåføren forteller til Dagbladet at bussen møtte en personbil, uvisst av hvilket merke, som verken viket eller bremset ned for bussen. Bussjåføren la seg så langt ut til høyresiden for å unngå frontkollisjon, at bussen skled ut av veien, og ned i en grøft, før den bråstoppet mot en fjellvegg. Bussjåføren, som er en av de mest erfarne i busselskapet, kjørte sakte på det såpeglatte føret og gjorde dermed at situasjonen ikke ble mer dramatisk enn det den ble.

Lensmannsførstebetjent Bård Michaelsen, vil ikke spekulere i hva som var årsaken til ulykken, men sier at de ønsker svært gjerne å få pratet med sjåføren i den møtende bilen bussen møtte i sekundene før bussen kjørte av veien.

Den skadete, Tone Kristensen, forteller at mange hylte og skrek, da de så hva som skjedde.

- Jeg falt ut i midtgangen i bussen. Der var bussdøren åpnet seg, og jeg holdt på å falle ut av bussen, og ned i ei lita elv som bussen landet i. En kamerat holdt tak i meg, og fikk meg inn i bussen igjen.

Redde

-Vi var redde, men klarte å trykke ut nødruten i bussen, slik at vi kom oss ut. Jeg hadde slått meg kraftig i hodet, og måtte til en legesjekk, sier hun til Dagbladet.no.

Hun gikk allikevel på skolen, etter legesjekken, der skolen hadde ordnet i stand en debrief og krisemøte med lærere, representanter fra busselskapet, bussjåføren samt foreldrene til elevene.

En av foreldrene, Karl Edvart Kristensen som er far til Tone Kristensen, er ikke i tvil om hva som er årsaken til ulykken.

- Det er den smale veien, og at det ikke er midler til å utbedre denne ulykkesbelastede fylkesveien. Det er jo ikke første gang noen har kjørt utfor på denne 10 kilometer lange veien. Kristensen sier også at det var såpeglatt på veien, men at det ikke ble strødd før kl. 0900. En time etter ulykken.

SKREMT: tone Kristenen (foran t.v.), og de andre skolelevene slapp med støkken da skolebussen ble presset av veien og gikk i fjellveggen.Foto: JOHN-INGE LUND
I GRØFTA: Skolebussen gikk i grøfta, men heldigvis ble ingen av skolebarna alvorlig skadd.Foto: JOHN-INGE LUND

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!