Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skolebrann har blusset opp, to bolighus evakuert

Dramatisk i Nord-Trøndelag.

I FULL FYR: Kolvereid skole i Nærøy kommune står i full fyr. Brannmannskaper fra flere kommuner kjemper mot flammene. Foto: Christine Kveinsjø / NTB Scanpix
I FULL FYR: Kolvereid skole i Nærøy kommune står i full fyr. Brannmannskaper fra flere kommuner kjemper mot flammene. Foto: Christine Kveinsjø / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Brannmannskapene trodde de hadde kontroll på brannen som raser i Kolvereid skole i Namdalen, men i 08-tida blusset brannen opp igjen.

- Det brenner fortsatt, og to bolighus i nærheten av skolen er evakuert, opplyser Monica Ravlo, operasjonsleder ved Nord-Trøndelag politidistrikt, til Dagbladet.

Det var i 05.30-tida brannen i barneskolen ble meldt, og ilden har allerede fortært en betydelig del av skolebyginingen. Vind på stedet bidrar til at slokkearbeidet er vanskelig, og det lokale brannvesenet i Nærøy kommune har fått bistand fra mannskaper fra nabokommunen Vikna samt Rørvik lufthavn.

- I tillegg har vi rekvirert mannskaper fra Røde Kors. De bistår med sperring av trafikk, bl.a. med henblikk på skolebarn, sier Ravlo.

Ifølge Adressa.no ligger ti hus i nærheten av barneskolen, som huser 200 elever og 33 ansatte.

Det er foreløpig ikke kjent hva som kan være årsaken til brannen.