Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skolebuss kjørte av veien

Buss med 13 barn havnet i grøfta ved Kristiansand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En skolebuss med 13 elever fra Torkelsmyra skole har kjørt i grøfta ved Voie ringvei. Flere av elevene har fått mindre skader etter utforkjørselen og blir behandlet på stedet, melder Fædrelandsvennen.

Fire av barna er sendt til sykehus med lettere skader.

Sjokkert øyenvitne

Bussen var på vei til skolen med elever i alderen 7-12 år da ulykken skjedde rundt halv ni i morges. Stedet der bussen kjørte av veien, ligger knappe 300 meter fra skolen.

- Jeg stod å ventet på bussen da jeg plutselig så skolebussen hoppet halvveis opp i lufta og kjørte inn i sida. Hele frontruta ble knust og jeg hørte et stort smell, sier 15 år gamle Adnan Dar til Fædrelansvennen.

Selv var han på vei til skolen da ulykken skjedde. Han forstår ikke hvorfor ulykken skjedde.

- Jeg ble helt sjokkert. Det var ingen andre biler på veien, derfor skjønte jeg ikke at bussen krasjet i ingenting, sier Dar.

Han forteller om panikk blant elevene på bussen.

I GRØFTA: Skolebussen med 13 elever kjørte av veien i halv ni-tida i morges. Fire av barna er fraktet til sykehus. Foto: Morten Ulekleiv Eng/Fædrelandsvennen
I GRØFTA: Skolebussen med 13 elever kjørte av veien i halv ni-tida i morges. Fire av barna er fraktet til sykehus. Foto: Morten Ulekleiv Eng/Fædrelandsvennen Vis mer

- Noen blødde neseblod. Mange grein, hylte og løp rundt i panikk, sier Dar.

Uklar årsak til ulykken

Alle elevene, unntatt de fire som ble kjørt til sykehuset, er kjørt til skolen i en annen buss.

- Der vil alle bli sjekket av en lege som har fått midlertidig kontor på skolen, sier operasjonsleder Frank Solås ved Agder politidistrikt til Dagbladet.no.

Han opplyser at det trolig dreier seg om mindre kuttskader på barna.

Politiet har foreløpig ingen formening om hva som var årsaken til ulykken, men sier det ikke er mistanke om promillekjøring. Det er ikke glatt på veien i området.

Bussen er nå tauet vekk og trafikken går som normalt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!