Skolebuss kjørte i elva

Rett etter klokka klokka 8 kjørte en skolebuss i elva omlag 3 kilometer fra Karasjok sentrum. 3 skoleelever er omkommet i ulykken, og fire er skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre skolebarn omkom og minst fire andre ble skadet i bussulykken utenfor Karasjok. En skal være hardt skadd. Sjåføren er blant de skadde. De pårørende er varslet og blir tatt hånd om.
- Vi jobber på spreng for å finne ut hvor mange skolebarn som var ombord i bussen. Det er er det aller viktigste vi gjør nå, sier Christine Fossen, politimester i Vadsø direkte på TV2-nyhetene.

De aller fleste barna som var ombord i bussen er bragt ut og bragt til legesenteret i Karasjok. Men dykkere er nå på ulykkesstedet for å søke etter eventuelle flere omkomne. En person skal fortsatt være savnet. Elva er 2-3 meter dyp.

Barne- og ungdomsskole

Barna tilhørte Karasjok barne- og ungdomsskole.Bussen som tilhører Nordtrafikk, braste gjennom autovernet og skled ned en skråning ut i elva. Det var plussgrader og veibanen skal ha vært tørr. Politiet skal nå etterforske hva som var årsaken til ulykken.

Selskapet Nordtrafikk fikk først konsesjon for skoleruta 1. oktober, melder NTB.

Vanlig skolebuss

Skolebussen var på vei fra Beskenjargga til Karasjok, da bussen kjørte av veien og rullet i elva Karasjokka.

Hovedrendingssentralen i Bodø fikk melding om bussulykken klokka 8.20 i dag. Et Seaking helikopter fra hovedrendingssentralen er på stedet.

- Vi fikk melding klokka 8.20, og omdisponerte et helikopter som var på vei ut til en tråler. Derfor tok det litt tid, men helikopteret landet klokka 9.10, sier vakthavende redningsleder Bent Ove Jamtli til Dagbladet :på nettet.

Dagbladet :på nettet følger ulykken i Karasjok

RULLET I ELVA: Bussen braste gjennom autovernet og skled ut i elva.