INN I BRO: Skadeomfanget er ukjent, men flere barn skal være fastklemt, etter at en buss opp mot 60 barn har kjørt inn i en bro i Linköping.
Foto: Niklas Luks / TT / NTB scanpix
INN I BRO: Skadeomfanget er ukjent, men flere barn skal være fastklemt, etter at en buss opp mot 60 barn har kjørt inn i en bro i Linköping. Foto: Niklas Luks / TT / NTB scanpixVis mer

Skolebuss kjørte inn i bro i Linköping – flere barn fastklemt

Flere av barna skal være fastklemt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En skolebuss med 51 barn og sju voksne kjørte tirsdag inn i en bro i Linköping i Sverige. Ingen av barna ble skadd, men to voksne ble sendt til sykehus.

- Vi har opplysninger om at noen er fastklemt, men vi vet ikke noe om skadeomfanget foreløpig, sier Peter Holm ved redningstjenesten i Östra Götaland til Expressen.

Foreløpige opplysninger fra politiet går ut på at to voksne er skadd og kjørt til sykehus med ambulanse. Det har foreløpig ikke kommet opplysninger om flere skadde. Titalls ambulanser har ankommet stedet.

Ifølge Aftonbladet skal ingen av barna ha blitt skadd i ulykken.

Bussulykken ble meldt til nødetatene klokken 10.23. Skolebussen er en såkalt dobbeltdekker, og de første meldingene gikk ut på at bussen hadde kjørt inn i en bro. Deler av taket på bussen har nærmest blitt skrellet av.

- Det har vært to skoleklasser sammen med lærere og personale om bord i bussen. Alle barna er nå ute av bussen og tas hånd om av helsepersonell og lærere på stedet. Flere foreldre har også ankommet, sier Thomas Agnevik, pressetalsperson for politiet i Östergötland.

Linköping er et trafikknutepunkt og all togtrafikk er inntil videre stoppet.

(NTB)