Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skolebuss med 48 personer henger utfor skrent

Bussen skal henge utfor en «veldig høy» skrent. 47 elever og en sjåfør er evakuert.

HENGER: Bussen skal henge utfor en «veldig høy» skrent. Rundt 20 barn er nå evakuert. Foto: Tor Ole Ree / Mediehuset Innherred Vis mer

En skolebuss kjørte mandag av veien i Verdal, og ble hengende utfor en skrent, opplyser politiet i Trøndelag på Twitter. Hendelsen skjedde like etter klokka 14.30.

I alt 48 personer var ombord i bussen, en sjåfør og 47 barn i barne- og ungdomsskolealder.

- En elev har fått skrubbsår og har blitt plastret på stedet. Ellers ikke personskade, melder politiet.

Foresatte informeres

Rektor ved Vuku oppvekstsenter, Birger Røeggen, bekrefter at det er elever fra deres skole som har vært involvert i ulykken. Han har selv akkurat hatt kontakt med politiet klokka 15.40.

- Vi sender nå ut melding til alle foresatte med informasjon om hendelsen. Alle elevene sjekkes av helsepersonell. Noen er allerede hentet av foreldre, andre blir kjørt hjem med en annen buss, sier Røeggen til Dagbladet.

REKTOR: Birger Røeggen ved Vuku oppvekstsenter. Foto: Verdal kommune
REKTOR: Birger Røeggen ved Vuku oppvekstsenter. Foto: Verdal kommune Vis mer

Det er ifølge rektoren glatt føre i området mandag. Elevene vil få oppfølging tirsdag, slik at de blir ivaretatt og hjulpet dersom de er preget av dagens hendelse.

- Veldig høy skrent

Brannvesenet måtte ta i bruk verktøy for å skjære seg inn i bussen, da elevene skulle reddes ut. Røeggen sier til Dagbladet at situasjonen trolig har virket dramatisk for de involverte.

- Ifølge melder er det en veldig høy skrent. Bussen henger fast i noen trær, sier operasjonsleder Trond Volden i Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen.

Han understreker overfor avisa at alle ressurser tas i bruk. Brannvesenet har også rykket ut. Like etterpå melder politiet om at kjøretøyet nå er fjernet, og at veien er ryddet.

- Politiet har startet etterforsknng av ulykken. Det er ikke mistanke om ruskjøring, skriver de på Twitter.

Politiet ble varslet om hendelsen av brannvesenet klokka 14.27.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media