Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skolebussjåfør må i fengsel for overgrep

Avslørt da han onanerte på skolebussen.

AVSLØRT PÅ JOBB: Da en ung elev varslet politiet om bussjåføren, undersøkte politiet mannens hjem og fant videobevis der han skal ha begått overgrep mot barn. Nå er han dømt til to og et halvt år i fengsel. Foto: Stein Wilhelmsen/Nordlys
AVSLØRT PÅ JOBB: Da en ung elev varslet politiet om bussjåføren, undersøkte politiet mannens hjem og fant videobevis der han skal ha begått overgrep mot barn. Nå er han dømt til to og et halvt år i fengsel. Foto: Stein Wilhelmsen/Nordlys Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En skolebussjåfør fra Midt-Troms er dømt til to og et halvt års fengsel for seksuelle overgrep mot to mindreårige jenter.

Skolebussjåføren i 60-årene ble avslørt da han onanerte med barn til stede mens han kjørte skolebussen.

Dette førte til at det ble gjort undersøkelser hjemme hos mannen. Der det ble det gjort beslag av bilder og videoer, som viste grove overgrep mot mannens tidligere samboers mindreårige barn.

De seksuelle overgrepene skjedde mens jentene sov eller var i halvsøvne, melder NRK.

Mannen skal ha tatt og lagret bilder av barna mens han hadde seksuell omgang med dem. Derfor er 60-åringen også dømt for produksjon og besittelse av overgrepsbilder. Mannen er i tillegg til fengselsstraff også dømt til å betale 200.000 kroner i erstatning til de to mindreårige jentene.

Mannen er også dømt for å ha utvist seksuelt krenkende eller annen uanstendig atferd etter episoden på bussen og mistet retten til å kjøre skolebuss i fem år.

Ifølge mannens tidligere arbeidsgiver Cominor, mistet mannen sine rettigheter til å kjøre skolebuss umiddelbart etter at de fikk vite om saken av politiet.

— Mannen hadde godkjent kjøreseddel fra politiet, noe vi ikke kan overprøve. Det er umulig å gardere seg mot slike hendelser dessverre. Vi
har heldigvis aldri hatt liknende hendelser i vårt selskap, sier distriktssjef Einar Seljevoll til Dagbladet da saken skulle opp for retten.
(NTB/Dagbladet)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling