Skolebussjåfør pekes ut som kidnapperen

Tre brødre pågrepet.

HENTER BEVIS: FBI henter inn bevis fra huset hvor de tre savnede kvinnene skal ha blitt hold fanget i rundt et tiår i Cleveland, Ohio. Alle kvinnene ble mandag funnet i live, og eieren av huset og hans to brødre er pågrepet og mistenkt. Foto: Bill Pugliano / Getty Images / AFP
HENTER BEVIS: FBI henter inn bevis fra huset hvor de tre savnede kvinnene skal ha blitt hold fanget i rundt et tiår i Cleveland, Ohio. Alle kvinnene ble mandag funnet i live, og eieren av huset og hans to brødre er pågrepet og mistenkt. Foto: Bill Pugliano / Getty Images / AFPVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ifølge flere amerikanske medier, som siterer en onkel, skal en av de tre brødrene (52) som nå er pågrepet for å ha kidnappet Amanda Berry, Gina DeJesus og Michele Knight, være en tidligere skolebussjåfør.

Han skal ha kjørt buss for de offentlige skolene i Cleveland, skriver nyhetsbyrået Reuters. Skoledistriktet bekrefter overfor nyhetsbyrået AP at mannen er en tidligere ansatt, men vil ikke gi flere detaljer.

Det var naboen Charles Ramsey som hørte rop om hjelp, og sparket inn døra for å hjelpe de tre savnede kvinnene. Han visste at naboen bodde alene, og reagerte på at han hørte en skrikende kvinne.

- Hjelp meg! Jeg er Amanda Berry. Jeg har vært kidnappet i ti år. Nå er jeg fri, sa Amanda Berry da Ramsey ringte 911 og ga henne telefonen.

Tre brødre Den mistenkte 52-åringen ble pågrepet sammen med sine to brødre på 50 og 54.

Under nødsamtalen forteller Amanda Berry at kidnapperen er ute av huset, og at politiet derfor er nødt til å komme fort. Hun ga også inntrykk av at hun visste at det tidligere har blitt skrevet mye om hennes forsvinning i media.

Berry forsvant den 21. april 2003, da hun var 16 år gammel. Det siste hennes familie hørte fra henne var da hun ringte hjem og sa at hun skulle sitte på med noen hjem fra jobben på Burger King.

Gine DeJesus skal ha vært på vei hjem fra skolen da hun forsvant i 2004, 14 år gammel. Michele Knight var 20 år gammel da hun forsvant i 2002.

Flere barn ble funnet sammen med de tre kvinnene mandag.

Bodde rett ved Både Amanda Berry og Gina DeJesus forsvant fra samme område. DeJesus' barnedomshjem ligger bare tre kilometer fra huset hvor de tre jentene ble funnet.

Hennes tante, Sandra Ruiz, forteller at hun har det bra, og husker alle.

- Hun spurte etter sin bror, søster og nieser, som hun bodde med, sier Sheila Figaro, som er Ginas tremening, til newsnet5.

Alle de tre kvinnene blir nå behandlet på et lokalt sykehus. Politiet i Cleveland skal holde en pressekonferanse klokka 15 norsk tid.