Skolebussjåføren som skal ha holdt Cleveland-jentene fanget siktes for voldtekt og kidnapping

«Arrestasjonskaos» førte til at også brødrene ble pågrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ariel Castro, som mandag ble pågrepet sammen med sine to brødre for kidnappingen av Michelle Knight, Amanda Berry og Gina DeJesus, er siktet for voldtekt og kidnapping.

Det melder blant andre Reuters.

- Ikke ute av huset på ti år På en pressekonferanse seint onsdag kveld, norsk tid, redegjorde politiet for funnene i kidnappingsaken som har rystet Cleveland, Ohio.

Ifølge politiet har jentene i de henholdsvis ni, ti og elleve åra de ble holdt fanget, aldri sluppet ut av eiendommen, som ligger rundt tre kilometer fra nabolaget der jentene ble kidnappet.

52 år gamle Castro, som nå er siktet for kidnapping av fire personer og for tre voldtekter, kjørte tidligere buss for de offentlige skolene i Cleveland.

Brødrene hans, Onil (50) og Pedro (54) ble også pågrepet mandag. De siktes ikke i saken, ifølge Reuters.

«Politikaos» da de pågrep brødrene Ifølge den engelske avisa The Telegraphs reporter Jon Swaine, var det politikaos som gjorde at brødrene også ble pågrepet i saken.

«Politiet skylder på at kaoset som utspant seg under pågripelsen av Ariel Castro førte til at brødrene også ble pågrepet. Politiet fant ingen bevis som knytter dem til handlingen,» skriver han på Twitter.

Det var naboen Charles Ramsey som hørte rop om hjelp, og sparket inn døra for å hjelpe de tre savnede kvinnene. Han visste at naboen bodde alene, og reagerte på at han hørte en skrikende kvinne.

Barn kikket ut fra loftet Nå kritiseres måten politiet har håndtert saken på i åra jentene fortsatt var savnet. To ganger var politiet på besøk i huset, uten å oppdage jentene som skal ha blitt holdt fanget i kjelleren.

«I ettertid ser man mange tegn på at noe var galt: Tips om en naken kvinne som krabbet rundt i hagen. Et barn som kikket ut fra loftet i et hus hvor ingen barn levde. Forseglede vinduer, dempede skrik og skildringer om det som skal ha hørt ut som folk som banket på veggene fra innsiden av huset,» skriver CNN.

- Hjelp meg! Michelle Knight, Amanda Berry og Gina DeJesus skal ha blitt tatt til fange i henholdsvis 2002, 2003 og 2004. På mandag, da Charles oppdaget kvinnen, fikk Berry ringe nødnummeret.

- Hjelp meg! Jeg er Amanda Berry. Jeg har vært kidnappet i ti år. Nå er jeg fri, sier en sterkt følelsesladd Amanda Berry i 911-samtalen.

Onsdag kveld, norsk tid, fikk DeJesus komme hjem igjen etter ni år i fangenskap.

Like før klokka 20.45 norsk returnerte den nå 23 år gamle kvinnen til huset hvor hun bodde før hun ble kidnappet i 2004.

- Må sette ned foten DeJesus' tante, Sandra Ruiz, takket FBI, Cleveland-politiet og savnetgruppene som har hjulpet i søket etter kvinnene.

- Jeg vil også takke venner og familie. Nå må vi alle rette blikket mot nabohusene våre, og sørge for at andre savnede kommer hjem til sine familer, sa hun i møtet med pressen.

- Ville vises rundt i huset Ruiz fortaller at tantebarnet var overlykkelig over å være hjemme igjen.

- Hun var glad, hun så på huset og ville se vises rundt. Hun er ekstatisk over å være hjemme igjen. Ansiktet, utrykket og klemmene sier alt om hva hun føler nå, sier Ruiz.

DeJesus' mor sier hun har fått tidenes gave på morsdagen, som feires i USA i dag.

- Jeg tok tak i henne og klemte henne. Jeg ville ikke slippe henne. Jeg føler fortsatt at jeg drømmer, jeg klyper meg selv i armen, det er som en drøm. Jeg vet at det er sant, men jeg tror nesten ikke på det, sier hun.

- Den beste morsdagen Hun forteller at hun siden datteren ble reddet ut av fangenskap mandag, har vært sammen med alle tre kvinnene som i ti år har bodd sammen i fangenskap.

- Det var fantastisk. Det finnes ikke ord nok til å beskrive følelsen. Dette er den beste morsdagen noensinne, sier hun.

Familien ber nå om fred.

- Forhåpenligvis skal vi ha fred og ro nå, og de skal få nyte hvert minutt med familen. Den beste morsdagsgaven.