Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skolebygningen er totalskadd etter brann

Bygget er på 200 kvadratmeter.

TOTALSKADD: En bygning tilhørende Mortensrud barneskole i Oslo er totalskadd etter en brann. . Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
TOTALSKADD: En bygning tilhørende Mortensrud barneskole i Oslo er totalskadd etter en brann. . Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En bygning tilhørende Mortensrud skole er totalskadd etter at det i går kveld brøt ut en brann i bygget.

- Skolebygningen, som er på 200 kvadratmeter er totalskadd, bekrefter vaktkommandør Stig Henning Duaas ved Oslo Brann- og redningsetat overfor Dagbladet.

Brannvesenet fikk melding om brannen klokka 19.59 i går kveld. Meldingen gikk da på at det brant kraftig i takkonstruksjonen i bygget. Klokka 21.33 var brannen slokket. 

Åstedsundersøkelser Brannårsaken er foreløpig ukjent.

- Politiet har opprettet en sak og vil foreta åstedsundersøkelser så fort det lar seg gjøre, sier operasjonsleder ved Oslo-politiet Rune Hekkelstrand til Dagbladet.

Mortensrud skole er en barneskole med rundt 400 elever og 60 ansatte.

Historisk bygg Historiske Foss Gård på Grünerløkka i Oslo brenner fremdeles. Brannvesenet mener nå å ha kontroll over flammene, opplyser Duaas i Brann- og redningsetaten overfor Dagbladet.

Han anslår at om lag halvparten av bygget er skadet.

- Den nye delen av bygget er ikke berørt av brannen, og den søndre delen har vi også klart å redde. Den resterende delen av bygget mot vest og nordvest er imidlertid totalskadd, sier Duaas om den over 200 år gamle gården.

- Det er flere hundre kvadratmeter som er skadet, sier han.

Rundt 30 personer fra brannvesenet jobber nå på stedet. Duaas beskriver slokningsarbeidet som krevende, ettersom at bygget er gammelt og konstruert på en måte som gjør at brannen lett sprer seg.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media