Unge Venstre:

Skoledebatt endte i kaos og tårer

Da Unge Venstre skulle sette opp sin stand til valgtorg på Breivang videregående skole i Tromsø, ble de stoppet av en lærer og assisterende rektor.

OPPHETET: Unge Venstre ble nektet å bruke valgkampmateriell som var for legalisering av marihuana ved en videregående skole i Tromsø. Video: Privat. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nok en gang har Unge Venstre blitt nektet å sette opp sine mye omtalte «Legalize it»-rollups, som er en del av deres valgkamp. Ungdomspartiet er for legalisering og regulering av cannabis.

Benedicte Bjørnås i Unge Venstre brøt sammen i tårer etter krangelen, som i dag oppsto i forbindelse med en skoledebatt ved Breivang videregående skole i Tromsø, skriver lokalavisa iTromsø. Bjørnås har bekreftet hendelsen overfor Dagbladet.

Det hele endte med at alle ungdomspartiene valgte å forlate skolen. Dermed ble det ikke skoledebatt, som var planlagt i dag.

Fikk ikke sette opp rollups

Bjørnås forteller til Dagbladet at de møtte opp på skolen i dag for å delta i skoledebatten, som Unge Venstre skal gjøre på alle andre skoler i landet.

- Før debatten begynte alle å rigge opp sine stander til valgtorg. Da kommer det en lærer bort, læreren som skal styre skoledebatten. Han sier at Unge Venstre ikke får ha noe som fronter vårt politiske budskap om legalisering og regulering av cannabis, sier hun.

Hun forteller at de forsøkte å argumentere med både ytringsfriheten og det faktum at kunnskapsminister Jan Tore Sanner (H) i går slo fast at opplæringsloven paragraf 9-6, som går på reklame i skolen, ikke kan forstås som at politiske ytringer - under en valgkamp - kan forbys.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer