- Skoledebatten perifer og sær

Solhjell føler seg ikke truffet av Høyre-kritikk.

KRITISK: Kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell mener Høyres kritikk av den rødgrønne skolen er feil og karikert. FOTO: SCANPIX
KRITISK: Kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell mener Høyres kritikk av den rødgrønne skolen er feil og karikert. FOTO: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell fikk så hatten passet, og ble forsøkt sendt rett i skammekroken av Erna Solberg under Høyres landsmøte i dag.

Høyrelederen gikk i strupen på SV-ministeren, og latterliggjorde regjeringens skolesatsing.- Valget står mellom regjeringens lekeskole og Høyres kunnskapsskole, sa Høyre-lederen i sin tale, til rungende applaus fra landsmøte.

- Karikatur- Føler du deg truffet av kritikken?- Snarere tvert imot. Det meste var mer på grensen til harselas, og lite saklig, så det tar jeg ikke tungt. Det er en karikatur hun tegner, men det viser likevel at det reelle valget vil være mellom en kunnskapsskole for alle, og den sile- og dumpeskolen Høyres landsmøtedebatt dreier seg om, sier Solhjell til Dagbladet.no

Han mener det er lite nytt i debatten, og hevder Høyres forslag er utdaterte.

- Jeg er litt overrasket over at debatten er så perifer og sær. Vi hadde muligheten til å dumpe folk i skolen, men endret det i 1959. Vi hadde deling fram til 70-80-tallet, sier Bård Vegar Solhjell.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer