Missouri, USA

Skoledistrikt gjeninnfører fysisk straff i skolen

- Folk har takket oss for dette, hevder lokal skoleinspektør.

FYSISK STRAFF: Et skoledistrikt i Missouri gjenninfører ris som straff i skolen. Mike Gattorna / Shutterstock / NTB
FYSISK STRAFF: Et skoledistrikt i Missouri gjenninfører ris som straff i skolen. Mike Gattorna / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Et skoledistrikt i den amerikanske delstaten Missouri har gjeninnført fysisk straff i skolen, og hevder at flere foreldre er takknemlige for avgjørelsen. Det skriver Independent.

- Folk på sosiale medier ville sannsynligvis blitt forferdet over å høre oss si disse tingene, men flertallet av de jeg har hatt kontakt med har vært støttende, sier skoleinspektør Merlyn Johnson til Springfield News-Leader.

Foreldrene er informert om at skolestyret i distriktet - som har 1900 elever - stemte gjennom en regel i juni om å tillate fysisk straff i skolen.

Forespørsler fra foreldre

Tiltaket er bare ment å brukes som en siste utvei, og det kreves skriftlig tillatelse fra foreldre. Hver familie blir bedt om å melde seg på eller av.

- Dette er et veldig tradisjonelt samfunn i det sørvestlige Missouri, forteller skoleinspektøren, og sier at de har fått forespørsler fra foreldre om at skolene straffer barna ved å rise dem.

- Folk har takket oss for dette, sier han til avisa.

Lovlig i 19 stater

I hele 19 amerikanske stater er det fremdeles lov å slå elever i offentlige skoler.

Høyesterett slo fast i 1977 at fysisk avstraffelse samsvarte med grunnloven, slik at hver stat selv kan velge.

I Norge ble fysisk straff i skolen ulovlig i 1936.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer