Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skoledrapene kan stoppe DiCaprio-film

Filmselskapet MGM vurderer å trekke tilbake filmen «Basketball Diaries - Streets of New York» med Leonardo DiCaprio etter massemordet i Denver. En scene i filmen er nemlig nesten identisk med skoletragedien i USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I filmen tar DiCaprio livet av både lærere og elever på et amerikansk gymnas, og etter at spekulasjonene har gått om at drapene i Denver var influert av filmen, vurderer MGM å fjerne den fra markedet, skriver den svenske avisa Expressen. Filmen «Basketball Diaries» kom i 1995, og finnes fortsatt på video i flere land.

Det er for øvrig ikke første gang filmen havner i trøbbel. I 1997 ble produsentene stevnet for 130 millioner dollar av foreldrene til tre studenter som ble drept av en 14-åring på en skole i Kentucky.

I filmen spiller tenåringshelten Leonardo DiCaprio den narkomane poeten Jim Caroll, som i en drømmesekvens blir massemorder. Filmen er bygd på en virkelig historie.