Skoledrapsmann pågrepet etter rømningsforsøk

SISTE: Buzzfeed News melder på Twitter at T.J. Lane nå er pågrepet.

PÅ FRIFOT:  Skoledrapsmanne T. J. Lane har rømt fra et fengsel i Ohio. Dette bildet ble tatt under rettssaken, hvor Lane hadde på seg en t-skjorte med påskriften "Killer". Han ga aldri noen forklaring på hvorfor han drepte elevene ved Chardon High School. Foto: REUTERS/Duncan Scott/The News-Herald
PÅ FRIFOT: Skoledrapsmanne T. J. Lane har rømt fra et fengsel i Ohio. Dette bildet ble tatt under rettssaken, hvor Lane hadde på seg en t-skjorte med påskriften "Killer". Han ga aldri noen forklaring på hvorfor han drepte elevene ved Chardon High School. Foto: REUTERS/Duncan Scott/The News-HeraldVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): SISTE: Buzzfeed News melder på Twitter at T.J. Lane nå er pågrepet av politiet i Ohio, USA og returnert til fengselet. Politiet leter nå etter hans 45 år gamle medfange, Clifford E. Copperud som fortsatt er på frifot.

Det var iverksatt en storstilt politaksjon etter at en skoledrapsmannen T.J. Lane rømte fra et fengsel i byen Lima i Ohio.

19-åringen er dømt for drapet på tre elever ved Chardon High School i februar 2012.

Lane rømte sammen med en to andre innsatte. Den ene ble pågrepet av politiet kort tid etter rømningsforsøket, melder nyhetsbyrået AP.

- Farlige Copperud som fortsatt er på frifot regnes som farlige. Clifford er dømt for ran, innbrudd og kidnapping, ifølge AP.

Folk i området oppfordres til å holde seg innendørs.

- Ikke lukk opp døra for fremmede. Ikke plukk opp haikere. Ring politiet om du ser noe mistenkelig, opplyser politiet i Lima på sine Facebook-sider.

De tror imidlertid ikke at han er bevæpnet. Copperud skal være iført fangeuniform. Det er ikke kjent hvordan de klarte å rømme fra fengselet.

Løsnet skudd i kantina Det var den 27. februar for to år siden at Lane løsnet ti skudd mot en gruppe elever som satt i kantina på Chardon High School.

Daniel Parmertor (16), Demetrius Hewlin (16) og Russel King Jr. (17) ble drept, og flere ble skadd.

Skoledrapsmannen viste ingen tegn til anger da han møtte i retten. Snarere tvert imot. Han stilte opp med en t-skjorte med påskriften «KILLER», som han viste fram kort tid etter at han kom inn i rettsalen. Etterpå viste han fingeren til de frammøtte.

Han ga aldri noen forklaring på hvorfor han skjøt og drepte elevene i kantina.

Ekstra politibeskyttelse Ifølge CNN blir de pårørende etter skoleskytingen tilbudt ekstra politibeskyttelse etter at Lane har rømt. Chardon High School opplyser at de følger situasjon nøye, og vil ta en vurdering om skolen skal holde stengt fredag.

Nyhetsbyrået AP har vært i kontakt med moren til et av ofrene, Dina Parmertor. Hun reagerer kraftig på at sønnens drapsmann var på frifot.

- Det er helt avskyelig at dette kunne skje. Jeg er ekstremt redd og i panikk, sier Parmertor.

POLITIJAKT:  Politiet jakter nå på skoledrapsmannen T.J. Lane (t.v.) og hans medfange Clifford E. Copperud. Foto: Lima Police Department
POLITIJAKT: Politiet jakter nå på skoledrapsmannen T.J. Lane (t.v.) og hans medfange Clifford E. Copperud. Foto: Lima Police Department Vis mer