Skoledrapsmann viste ingen anger i retten

Deretter fikk han tre livstidsdommer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I februar i fjor tok den da 17 år gamle T.J Lane med seg en 22-kaliber pistol på skolen.

Med den skjøt og drepte han tre medstudenter på Chardon High School i delstaten Ohio.

I dag fikk han sin straff i retten; tre ganger livstid i fengsel, uten prøveløslatelse.

Viste fingeren Som om ikke det var nok møtte Lane opp i retten med en T-skjorte med skiften «KILLER» på. Den viste han fram kort tid etter å ha entret rettssalen og tatt av seg skjorta.

Etterpå viste han fingeren mot de frammøtte, blant dem pårørende av elevene han hadde drept.

Drapsmannen hadde bedt sine forsvarere om å ikke føre vitner eller legge fram andre beviser som kunne redusere straffen han. I tillegg kom han med svært krasse utfall da han fikk ordet i retten, og ba til slutt alle om dra til helvete.

Daily Mail skriver at det gikk et stønn gjennom rettsalen på grunn av den svært ufine oppførselen.

- Ond person Aktor i saken sa etterpå at han ble tatt på senga.

- Jeg var ikke forberedt på dette. Men det viser at han er et motbydelig menneske, sa James Flaiz til ABC News.

Under rettssaken har Lane ikke gitt noen forklaring på hvorfor han skjøt og drepte tre medelever, et spørsmål som ofte plager de pårørende. Derfor sa aktor Flaiz i retten at den eneste forklaringa han kan tilby er at Lane «er en ond person».

<strong> STØNN I SALEN:</strong>  Drapsmannen viste fingeren og kom med svært ufine utsagn i retten, som fikk salen til å stønne. Foto: REUTERS/Duncan Scott/The News-Herald
STØNN I SALEN: Drapsmannen viste fingeren og kom med svært ufine utsagn i retten, som fikk salen til å stønne. Foto: REUTERS/Duncan Scott/The News-Herald Vis mer

Lane viste heller ingen tegn til anger da pårørende snakke i retten. Under følelsesladde innlegg trakk han flere ganger på smilebåndet.

- Du fortjener ikke å bli kalt et menneske, sa Dina Parmertor, som mistet sønnen Danny.

Under innlegget fortalte hun at hver dag siden skytingen fant sted har vært smerte og tårer.

- Jeg ønsker at du skal få oppleve år på år med smerte. Du fortjener ikke å puste lenger når sønnen min ligger i graven på grunn av dine usmakelige handlinger. Du er et monster. Du er svak, patetisk og en usmakelig feiging, sa Parmertor.

Etter dommen gjorde Lanes forsvarer det kjent at klienten ønsker å anke.

 - DU ER ET MONSTER  Dina Parmertor som er moren til et av ofrene, snakket direkte til T.J. Lane i retten i dag, og kalte ham et monster. REUTERS/Duncan Scott/The News-Herald/Pool  (UNITED STATES - Tags: CRIME LAW)
- DU ER ET MONSTER Dina Parmertor som er moren til et av ofrene, snakket direkte til T.J. Lane i retten i dag, og kalte ham et monster. REUTERS/Duncan Scott/The News-Herald/Pool (UNITED STATES - Tags: CRIME LAW) Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer