Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skoledrapsmannen på Instagram: - Jeg hater jøder og immigranter

19-åringen som onsdag skjøt og drepte 17 mennesker på en skole i Florida, har uttrykt rasistiske holdninger og fortalt om drapstanker på Instagram.

SIKTET: Nicolas Cruz i et rettsmøte dagen etter at han ble siktet for å drepe 17 mennesker på en skole i Florida onsdag. Han var aktiv i en gruppe på Instagram som delte rasistiske meldinger. Her er han sammen med sin forsvarer. Foto. Gerald Herbert/AP/NTB scanpix.
SIKTET: Nicolas Cruz i et rettsmøte dagen etter at han ble siktet for å drepe 17 mennesker på en skole i Florida onsdag. Han var aktiv i en gruppe på Instagram som delte rasistiske meldinger. Her er han sammen med sin forsvarer. Foto. Gerald Herbert/AP/NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det melder CNN som har undersøkt 19-åringens vaner på sosiale medier. 19-åringen ble i august med i en lukket gruppe på delingstjenesten Instagram. Gruppen besto av seks medlemmer, inklusive 19-åringen selv.

SKOLESKYTING: Skyteepisoden skjedde på den videregående skolen Marjory Stoneman Douglas High School i Parkland. 17 personer ble drept. Blant dem var geografilæreren til Sanjana Ramnanan, som fikk en gjeng elever i sikkerhet, sekunder før han selv ble drept. Video: CNN Vis mer

Innholdet medlemmene delte er av sterkt rasistisk og antisemittisk karakter. Blant annet skrev 19-åringen meldinger som «Jeg hater jøder og immigranter». Videre uttrykte han hat mot hvite kvinner som har relasjoner over rasegrensene, og oppfordret til å skyte homoseksuelle i bakhodet.

19-åringen delte ifølge kanalen også sine erfaringer med våpen med de andre i gruppen og sa at han trodde han kom til å drepe mennesker.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!