Skoleelev (16) på Jevnaker kastet stoler på politiet

- Angrep politi og lærere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Store politistyrker rykket i formiddag ut til Jevnaker skole. En elev hadde oppført seg svært truende mot lærere. Den 16-årige eleven har ifølge politiet kastet stoler mot lærere som forsøkte å stoppe gutten.

Dagbladet får opplyst at en elev kastet stoler mot minst en polititjenestemann. Den første politipatruljen måtte også be om bistand mot den svært aggressive eleven.

Ba om bistand - Klokka 11.46 fikk vi melding om at en elev hadde barrikadert seg på et rom, og kastet gjenstander på lærere som forsøkte å ta kontakt med ham. Derfor ba rektoren politiet om bistand, sier operasjonsleder Kai Gudbrandsen ved Nordre Buskerud politidistrikt til Dagbladet.

Den første patruljen kom fra Jevnaker politistasjon, men måtte tilkalle bistand fra politiet på Hønefoss da de ikke turde å gå inn i situasjonen.

- Såvidt jeg vet nå, ble ingen skadet. Klokka 12.20 hadde vi kontroll på situasjonen, sier Gudbrandsen.

- Ingen krise Politet vet ennå ikke om andre var involvert i hendelsen. Polititjenestefolka brukte skjold da de tok seg inn på rommet der den 16 år gamle gutten befant seg. Bakgrunnen for hendelsen er ikke kjent.

Rektor ved Jevnaker skole, Berit Gigstad, bekrefter at skolen tilkalte politiet - men har en annen versjon enn politiet.

- Men det var ikke snakk om noen barrikadering. Nå er alt under kontroll, sier Gigstad til Dagbladet.

Hun opplyser at de involverte lærerne blir ivaretatt, og at elever og foreldre blir informert om episoden.

- Politiet er fremdeles på stedet - men jeg vil ikke kalle det en krisesituasjon, sier rektor Gigstad.