b>OMKOM:  En 15 år gammel fransk gutt døde da han stakk hodet ut av takluka på en buss og traff en bru. Ulykken skjedde der riksvei 4 krysser fylkesvei 16 ved Roa på Hadeland i Oppland. Her undersøker brannmannskaper ulykkesstedet. Foto: Marianne Valkner / Scanpix
b>OMKOM: En 15 år gammel fransk gutt døde da han stakk hodet ut av takluka på en buss og traff en bru. Ulykken skjedde der riksvei 4 krysser fylkesvei 16 ved Roa på Hadeland i Oppland. Her undersøker brannmannskaper ulykkesstedet. Foto: Marianne Valkner / ScanpixVis mer

Skoleelev døde i bussulykke

15-åring stakk hodet ut av takluken på en buss og traff en bru.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| En 15 år gammel fransk skoleelev døde av skadene han fikk da han stakk hodet ut av takluken på en buss og traff en bru over riksvei 4 ved Roa i Oppland i ettermiddag.

Ulykken skjedde der riksvei 4 krysser fylkesvei 16 ved Roa på Hadeland i Oppland fylke rundt klokken 14 i dag.

- Bussen, en privat turbuss, var på vei til Hadeland glassverk med en norsk og en fransk skoleklasse på utvekslingsbesøk om bord. I Roe i Lunner kommune er en overgang der fylkesvei 16 krysser riksvei 4. Den 15 år gamle gutten sto med hodet opp av takluka og smalt hodet inn i overgangen, opplyser operasjonsleder i Vestoppland politidistrikt Åge Norland til Dagbladet.

Gutten pådro seg store hodeskader i ulykken. Han ble fløyet med luftambulanse til Oslo universitetssykehus Ullevål og ble senere meldt død på sykehuset.

Kriseteam- Lunner kommune har opprettet et kriseteam. Elvene som var på bussen tas hånd om av helsepersonell, kriseteamet og av politiet. Også bussjåføren har fått tilbud om hjelp fra kriseteamet, sier operasjonslederen.

Lunner kommune har lagt ut følgende melding på sine hjemmesider.

«En klasse ved Harestua skole har denne uken hatt besøk av utvekslingselever fra Frankrike. Under en felles utflukt i dag, fredag, ble en av de franske elevene alvorlig skadet og er fløyet til Ullevål sykehus med luftambulanse. Elevene er samlet på Harestua skole sammen med sine lærere, foreldre og deler av kriseteamet i Lunner. »

- Det er så tragisk som det kan få blitt. Det som skulle vært en hyggelig utflukt ender med en dødsulykke, sier ordfører Anders Larmerud til Dagbladet.

Han opplyser at rektor har en samling på skolen, og at kommunens kriseteam er tilgjengelig for elevene, ansatte og pårørende.

- Vond stemning - De norske og franske er samlet på skolen. Vi holder de her fordi vi ønsker at de skal være samlet. Foreldrene til de norske elvene kommer hit og vi har innhentet så mange fransktalende voksne som vi kan, og forsøker å lage det så trygt som mulig for elevene, sier rektor Arild Sandvik ved Harestua skole. 

Han forteller at de franske elvene kommer fra Lorges i Sør-Frankrike.

- Våre fransk elever var på besøk i Frankrike for rundt en måned siden. De franske elevene kom hit på mandag og skulle ha vært her en uke, forklarer Sandvik.

Skoleelevenem, som går i 9. og 10. klasse, er svært preget av hendelsen.

- Det er en vond stemning på skolen. Noen reagerer voldsomt, mens andre reagerer med å bli veldig stille, sier rektoren.