Skoleelev dømt for falske legeerklæringer

Fryktet å stryke på grunn av 10 prosent-regelen

FALSKE LEGEERKLÆRINGER: En skoleelev er dømt til 14 dagers betinget fengsel. Illustrasjonsfoto: Berit Roald, NTB Scanpix.
FALSKE LEGEERKLÆRINGER: En skoleelev er dømt til 14 dagers betinget fengsel. Illustrasjonsfoto: Berit Roald, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En skoleelev i Oslo er dømt til 14 dagers betinget fengsel for å ha levert falske legeerklæringer til skolen i frykt for at han skulle stryke i flere fag.

Tenåringen var avgangselev ved en videregående skole i Oslo og hadde på et tidspunkt over 10 prosent fravær i flere fag.

Han tok da kontakt med noen kamerater som hadde forfalsket legeerklæringer tidligere, og fikk produsert fem erklæringer for til sammen 13 fraværsdager over en periode på to måneder forrige vinter, melder NRK.

Eleven ga legeerklæringene til sin lærer, men skolen fattet mistanke om at de var forfalsket og politianmeldte ham. I politiavhør erkjente han det han hadde gjort.

- Dette er alvorlig. Det er en straffbar handling, og det er dokumentfalsk. Det er også bakgrunnen for at vi valgte å ta ut tiltale og sende til tingretten, sier politiadvokat Mia Marie Nordhagen til kanalen.

Mannens advokat mener dommen fra Oslo tingrett er for streng, men forteller at han angrer på det han har gjort.

(NTB).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer