VOLDSOM KRASJ: De to involverte bilene hadde fått kraftige skader. En av de to sto i brann etter ulykken. Foto: Dagbladet-tipser
VOLDSOM KRASJ: De to involverte bilene hadde fått kraftige skader. En av de to sto i brann etter ulykken. Foto: Dagbladet-tipserVis mer

Skoleelev omkom i voldsom trafikkulykke på Frøya

Fem elever sendt til sykehus etter frontkollisjon. Frøya videregående holdt sorgsamling i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Rektor Bjørnar Johansen ved Frøya videregående skole sier til Dagbladet at det er svært mange elever som har samlet seg i sorg i skolens kantine, etter den voldsomme frontkollisjonen på Frøya i Sør-Trøndelag ved 2318-tida i går kveld.

Mistet livetFlere medelever oppsøkte også skadestedet, for å ta tragedien i nærmere øyesyn.

- Vi er midt i sorgbearbeidingen, sier en rystet rektor Johansen til Dagbladet.

Seks skoleelever fra Hitra og Frøya videregående skoler var involvert. En av dem mistet livet, de fem andre ble fraktet til St. Olavs hospital.

Det er i 0430-tida ikke på det rene hvorvidt den omkomne gikk på Frøya eller Hitra videregående.

- Vi mener vi har identiteten til den omkomne, men dette er ikke noe vi går ut med ennå, sier operasjonsleder Leif Berglund i Sør-Trøndelag politidistrikt like etter 08.00 i dag.

Svært kraftigDen omkomne personen skal ifølge politiet ha sittet alene i den ene bilen, mens de fem andre satt i den andre bilen. De er alle sendt til St. Olavs hospital i Trondheim.

De er i alderen 16 til 20 år. Status i dag tidlig var alvorlig for fire av dem, men alle skal være utenfor livsfare, opplyser politiet.

- Alt jeg kan si er at de involverte var elever ved Hitra og Frøya videregående skoler, sier operasjonsleder Harald Todal i Sør-Trøndelag politidistrikt til Dagbladet.

Teknikere fra politiet har saumfart ulykkesstedet i hele natt og fortsetter i dag. Også en ulykkeskommisjon fra Statens Vegvesen er på plass på stedet.

Fest i nærhetenDet har vært avholdt en fest i nærmiljøet, hvor mange av skoleelevene deltok. Derfor var mange samlet da meldinga om ulykken kom.

- Politi på stedet meldte om en svært kraftig frontkollisjon. Da er det nærliggende å tro at fart har vært en medvirkende årsak, men jeg kan ikke bekrefte det nå, sier Todal.

En av bilene begynte å brenne i kollisjonen, og en av de involverte ble sittende hjelpeløst fastklemt. Det blir i natt tatt rutinemessige blodprøver av de skadde.

SIKRER BEVIS: Vegvesenets ulykkeskommisjon har ankommet ulykkesstedet og skal sikre bevis og kartlegge ulykken sammen med politiet. Foto: Tor Aage Hansen
SIKRER BEVIS: Vegvesenets ulykkeskommisjon har ankommet ulykkesstedet og skal sikre bevis og kartlegge ulykken sammen med politiet. Foto: Tor Aage Hansen Vis mer