Skoleelev skutt og drept

En 16 år gammel gutt ble skutt og drept på en videregående skole i Stockholm i dag. Politiet har pågrepet en person etter drapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den første meldingen kom til politiet klokka 12.08 i ettermiddag. Da ble det meldt om grov mishandling ved Bromma gymnasium i Stockholm, etter at elever gikk løs på hverandre inne på skolen. Både politi og ambulanse var på vei, da de ti minutter seinere fikk beskjed om at det var løsnet skudd. Da de var framme, fant de 16-åringen på skolens toalett.

Han var skutt i halsen med ett skudd, og døde nesten umiddelbart.

Det ble øyeblikkelig slått alarm. Politiet hadde et godt signalement av gjerningsmannen. En mann ble pågrepet etter en dramatisk jakt 10-15 minutter etter drapet, men det er ikke bekreftet at han har sammenheng med drapet. Mens jakten pågikk, fikk ingen t-baner lov å stoppe på stasjonene i nærheten av skolen.

Den pågrepne er 18 år og er ikke elev ved skolen.

Lyn fra klar himmel

Rektor Harriet Pöman innkalte alle ansatte og elever til et møte i skolens aula ved 12.30-tida i ettermiddag. Der ble de informert om skyteepisoden.

Per Blix er elev ved Bromma:

- Det er for jævlig. Jeg trodde aldri at noe slik kunne skje her på skolen.

Blix har ikke hørt at det skal være gjenger på skolen.

- Dette kom som et sjokk. Skolen er rolig og problemfri og det som har hendt kom som et lyn fra himmelen, sier biologilærer Claes-Göran Gabrielsson.

Flere vitner

Flere personer skal ha vært vitne til drapet. Politiet jobber akkurat nå med å avhøre disse vitnene. Skolen er sperret, og teknikere fra politiet jobber nå på åstedet.

Det skal ha vært svært spent stemning utenfor aulaen etter informasjonmøtet. En elev gikk løs på en av fotografene. Etter det ble alle journalister og fotografer fjernet fra skoleområdet.

Skolens ledelse sitter i samtaler med politiet.

Skolen ligger i vestre del av Stockholm, i et villaområde ved Store Mossens t-banestasjon.

Det går 900 elever på skolen, der det jobber 70 lærere og 25 andre ansatte.

Her er hjemmesiden til skolen

(Kilder: Expressen.se, Aftonbladet, TT, SVT, AP, Radio Stockholm)

I SJOKK: En sjokkskadd jente får hjelp av medelever etter skyteepisoden på skolen.
<B>DREPT PÅ TOALETTET:</B>Her undersøker politiet toalettet hvor gutten ble drept.