Skoleelev tatt for åtte sexoverfall

En skoleelev (21) er tiltalt for en overfallsvoldtekt og sju forsøk på overfallsvoldtekt mot åtte kvinner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter det Dagbladet får opplyst, ble 21-åringen fra Oslo dømt for sexovergrep mot en kvinne i den perioden de åtte andre sexovergrepene, som omfattes av tiltalen, skal ha skjedd.

Ifølge tiltalen voldtok 21-åringen en kvinne i et skogholt mellom Haugerudhagan og Ytre Ringvei i Oslo natt til 2. mars 2008. De sju voldtektsforsøkene skal ha skjedd fra 24. mai 2008 til 1. november 2009.

21-åringen ble dømt til fengsel i 45 dager 8. september 2009 for seksuell handling. På det tidspunktet skulle han altså ha begått en voldtekt og fem voldtektsforsøk.

Tatt på nytt Dette betyr at han, ifølge tiltalen, begikk to voldtektsforsøk etter at han fikk den ubetingede dommen for seksuell handling mot en kvinne 8. september 2009. Allerede 12. september, fire dager etter dommen i Oslo tingrett, skal 21-åringen har begått et nytt voldtektsforsøk. Det siste voldtektsforsøket skjedde angivelig 1. november.

Men 7. november ble 21-åringen arrestert på nytt, siktet for seksuell handling, som i dommen fra 8. september. Han erkjente straffskyld, og ble varetektsfengslet for inntil fire uker. Kriminalpolitiet etterforsket imidlertid 21-åringen opp mot uoppklarte sexovergrep, og etter hvert ble siktelsen utvidet til å omfatte en voldtekt og sju forsøk på voldtekt nattetider på Oslos østkant.

Politiet vil holde 21-åringen i varetekt fram til hovedforhandling. Retten mener det er fare for gjentakelse.

Forvaring Statsadvokat Geir Evanger skriver i tiltalebeslutningen at han i Oslo tingrett vil legge ned påstand om forvaring i 12 år, samt oppreisning og erstatning til de åtte ofrene. Kvinnene forklarer i de fleste tilfellene at de har klart å rive seg løs fra overfallsmannen.

Modus i mange av tilfellene skal være at 21-åringen nattetid har angrepet kvinnene bakfra. I dommen fra 8. september i fjor heter det at 21-åringen forfulgte offeret, og at opplegget åpenbart var planlagt. Ifølge dommen kom 21-åringen bakfra og overrumplet den kvinnen.

- Handlingen fant sted nattetid i et stille strøk og uten andre mennesker ute, heter det i dommen.