Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skoleelever evakuert

Skogbranner i Hedmark er ute av kontroll. Elever på telttur reddet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Send oss dine bilder av brannen

Brannvesenet i Våler får nå hjelp fra Sivilforsvaret og folk fra skogbrannreserven med å slukke og lage branngater i Finnskogene.

Om lag 50 personer er i sving for å stoppe brannen, som onsdag ettermiddag hadde svidd av mellom 7.000 og 8.000 mål med grov granskog, forteller stabssjef Helge Larsen ved Hedmark politidistrikt.

– Det brenner heftig og vi har ikke kontroll, sier Larsen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Elever evakuert

En skoleklasse som var på telttur i området der det brenner i Våler kommune – mellom svenskegrensa og Elverum og tettstedet Våler – ble onsdag ettermiddag evakuert.

Politiet beordret evakueringen, og foreldre og lærere kjørte barna vekk fra skogbrannområdet uten noen form for dramatikk, melder NRK.

Et helikopter er rekvirert til slukkearbeidet, og politiet har bedt bønder med møkkaspredere om hjelpe til.

Foto: TOR ANTON VIK/HAMAR DAGBLAD/ SCANPIX
Foto: TOR ANTON VIK/HAMAR DAGBLAD/ SCANPIX Vis mer

Brannen sprer seg såpass raskt at politiet fortløpende vurderer evakueringer fra gårder i området.

Kraftig vind

Det tok nesten ett døgn før brannvesenet fikk kontroll med skogbrannen i Stange. Den startet tirsdag formiddag, men det meste var slukket i løpet av natt til onsdag.

Da hadde cirka 10.000 mål blitt svidd av, noe som gjør den til en av de største skogbrannene i Norge i nyere tid. Ingen mennesker ble skadet, men en hytte, flere koier og enorme mengder med granskog gikk tapt i flammene.

Onsdag blusset enkelte småbranner opp igjen i nærheten av riksvei 24 i Stange.

– Vi har kontroll med denne brannen, men vinden er sterk og det er fare for at brannen kan blusse opp enkelte steder. Vi driver nå etterslukking der, sier Helge Larsen til ANB.

Stor lyngbrann

Stabssjefen forteller at vinden også er et problem for brannvesenet i de to områdene der brannvesenet i Hedmark ennå ikke har fått kontroll. Vinden skal imidlertid løye i løpet av onsdag kveld.

Nærmere 20 folk fra brannvesenet og Sivilforsvaret jobber med å slukke den tredje brannen i fylket: En gress- og lyngbrann ved Bårnfjell mellom Engerdal og Rendalen, lenger nord i Hedmark.

– Det brenner kraftig, men heldigvis et godt stykke fra der folk bor. Det brenner i et ganske stort område helt opp på snaufjellet, opplyser Helge Larsen.

(Dagbladet.no/ANB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling