Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skoleelever i bussulykke

Fem personer er sendt til sykehus, og tre til lege etter en bussulykke i Sogn og Fjordane i dag. To er alvorlig skadd. Flere av passasjerene i bussen var skoleelever.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet fikk melding klokka 07.27 om at en buss hadde kjørt i fjellveggen på E39 ved Klakegg i Våtedalen, ikke langt fra Skei, i Sogn og Fjordane. Bussen var på vei fra Byrkjelo til Førde. Det var fjorten eller femten passasjerer om bord da ulykken skjedde.

- Sjåføren og en passasjer er alvorlig skadd. Tilstanden er stabil, og ikke livstruende for noen av dem, sier vaktsjef Oddvar Træen ved Fjordane politidistrikt til Dagbladet.no.

- Begge ble brakt til sentralsykehuset i Sogn og Fjordane. Passasjeren blir overført til Haukeland sykehus litt seinere, sier han.

Ifølge politiet var det snøføre i området der ulykken skjedde.

Til sammen åtte personer ble skadd i ulykken.

- Fem er brakt til sentralsykehuset i Sogn og Fjordane i Førde, mens tre er sendt til lege i Gloppen, sier politikonstabel Sølvi Gran til ved Fjordane politidistrikt til Dagbladet.no.

Blant passasjerene var det flere elever videregående skole.

- En av elevene våre er til legesjekk etter ulykken. Hun har bare fått en kul i hodet, eller i verste fall en hjernerystelse, sier administrativ leder Magne Frøholm ved Hafstad videregående skole til Dagbladet.no

- Vi har informert foreldrene om ulykken, sier han.

Bussen tilhører Firda billag. Den frakter både post og passasjerer, og bare halve bussen har seteplasser.

Veien var stengt for trafikk mens bussen sperret veibanen, men er nå åpnet igjen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!