Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skoleelever pågrepet for videovold

Gutter i 16-årsalderen sitter i avhør i Moss.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I forrige uke brakte Moss Avis nyheten om at en mobilkamera-film med en voldsepisode fra Malakoff videregående skole var lagt ut på et nettsted. I videoklippet blir en elev slått flere ganger av en annen person og begynner å blø i det som kan tolkes som et planlagt overfall i en av skolens korridorer.

Politiet har tatt saken svært alvorlig, og dukket i dag opp i skoletida på Malakoff. Der ble to elever hentet ut av undervisningen og til en ventende uniformert politibil i skolegården, før de ble kjørt til politistasjonen i Moss.

- Jeg kan bekrefte at to personer er pågrepet på skolen. De sitter nå i avhør. Vi kan gå ut med mer informasjon senere i dag, opplyser kriminalsjef Jan Pedersen ved Moss politistasjon til Dagbladet.no.

Politiet satt i ettermiddag i møte med skoleledelsen og var derfor sparsom med informasjon etter pågripelsene.

Før helga opplyste rektor Bente Liss Larsen at politiet var koblet inn og at skolen i dag skulle ta stilling til hvilke konsekvenser saken skulle få for de involverte elevene, som skal være i 16-årsalderen.

- Dette er et grovt brudd på reglementet og det mest aktuelle er utvisning. En lærer kom heldigvis raskt til stedet og fikk stoppet slåsskampen. Elevene ble tatt med til rektor, og det var da vi oppdaget at det var gjort opptak av slåsskampen. Det er første gang vi opplever noe slikt ved skolen, sa hun til Moss Avis på fredag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!