Skoleelever siktet for gruppevoldtekt

Fire gutter i 17-årsalderen er mistenkt for å ha stått bak en gruppevoldtekt i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Strafferammen for gruppevoldtekt er lovens strengeste, 21 års fengsel, som for overlagt drap. Skoleelevene er kanskje de yngste som er mistenkt for gruppevoldtekt her i landet.

Ei jevnaldrende norsk jente har forklart at hun sist helg ble voldtatt og seksuelt misbrukt av fire gutter i en leilighet i Lillebergveien ved Valle Hovin i Oslo.

Jenta ble frivillig med flere gutter med nordafrikansk opprinnelse hjem til en av 17-åringene på nachspiel natt til sist søndag.

Følte seg truet

Etter hvert skal guttene har blitt svært påtrengende rent seksuelt overfor ungjenta.

- Jeg sa gjentatte ganger nei til samleie med guttene. Jeg følte meg truet, men de hørte ikke på meg, har jenta forklart til kriminalpolitiet under vitneansvar.

Ifølge to av guttene hadde de samleie med jenta.

- Det var frivillig, forklarer guttene.

En av 17-åringene har gått et skritt videre:

- Det var jenta som tok initiativet.

Politiet kom

En gang på natta banket politiet på døra til den aktuelle leiligheten. På det tidspunktet hadde to av guttene gått sin vei. De to som var igjen sammen med jenta, lukket imidlertid ikke opp, og politiet dro sin vei.

Det skal ha vært pårørende til jenta som hadde blitt engstelige, og bedt politiet om å forsøke å finne henne. At det ikke ble lukket opp, mener kriminalpolitiet tyder på at guttene faktisk hadde noe å skjule.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer