Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skoleelever tatt av ras i de franske Alpene

Tre omkomne.

REDNINGSAKSJON: Store mannskaper er kalt ut for å lete etter de savnede i fjellet ved Les Deux Alpes. Foto: AFP / NTB Scanpix
REDNINGSAKSJON: Store mannskaper er kalt ut for å lete etter de savnede i fjellet ved Les Deux Alpes. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ti skolebarn og en lærer er tatt av et ras i de franske Alpene, melder nyhetsbyrået AFP.

Avisa Le Dauphine melder at tre personer er funnet omkommet - to skoleelever og en ukrainsk mann. Ifølge AFP ble en 14-årig gutt funnet død på åstedet, mens ei 16-årig jente døde på sykehus.

Barna og læreren er fra Lyon-området, til sammen talte gruppa 19 skoleelever. Ukraineren hadde ikke forbindelse til dem.

.

Le Dauphine melder at to personer er kritisk skadd, mens én er alvorlig skadd. Læreren ble funnet bevisstløs og er fløyet til sykehus i nærliggende Grenoble.

Rasulykken skjedde ved skistedet Les Deux Alpes, nær grensa til Italia. En storstilt redningsaksjon er iverksatt for å lete etter fem savnede.

Det franske gendarmeriet melder at militære og redningshunder deltar i redningsarbeidet. Et helikopter bistår med varmesøkende kamera.


Ifølge AFP befant barna og læreren seg i en bakke som var stengt for publikum. Øyenvitner sier skredet tilsynelatende ble utløst av skiløpere.

Hittil i år har fire utlendinger omkommet i rasulykker i Alpene. Myndighetene har nylig advart om stor skredfare.

Dagbladet følger saken.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media