Skolegutt holdt fanget og voldtatt

17-åringen bodde hjemmefra på hybel for å gå på videregående skole. En natt skal en 22 år gammel portugiser ha brutt seg inn i hybelhuset. Unggutten hevder han ble holdt fanget, terrorisert, truet med kniv og voldtatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Min klient erkjenner ikke straffskyld, sier advokat Mona Høiness, som forsvarer den 22 år gamle portugiseren.

Hun ønsker ikke å gi videre kommentarer om de grove forholdene 22-åringen er tiltalt for.

Det er konstituert statsadvokat Jenny Pedersen i Nordland som har tatt ut den meget alvorlige tiltalebeslutningen mot 22-åringen.

Truet og voldtok

Natt til 21. oktober i fjor skal portugiseren, som i perioder har bodd i Oslo og på et mindre sted i Nordland de siste årene, ha truet seg inn i hybelhuset.

Ifølge tiltalen forteller 17-åringen at han ikke våget å gjøre motstand da han ble truet med kniv.

Ifølge tiltalen tvang portugiseren 17-åringen til diverse grove og nedverdigende seksuelle handlinger før han skal ha voldtatt unggutten.
22-åringen som i dag sitter på tiltalebenken i Vesterålen herredsrett er også tiltalt for å ha truet med at han skulle drepe en kvinne på Grünerløkka i Oslo i fjor høst.

Terrorisert

Den unge skolegutten skal ha blitt terrorisert i flere timer. Forholdene som beskrives i tiltalebeslutningen er svært grove og nedverdigende.

Lenge etter at 22-åringen hadde reist fra hybelleiligheten, skal politiet ha blitt varslet om overgrepene. Fornærmede skal ha vært nedbrutt og redd for ytterligere overgrep fra den nå tiltalte portugiseren.

Tiltalte er straffet en rekke ganger i Norge de siste fem årene.
Ved siden av den grove voldtekten, drapstruslene og grov vold er 22-åringen også tiltalt for innbrudd hos en gullsmed og oppbevaring av tyvegods, hærverk på en bil og for bruk av narkotika.

Portugiseren som er godt kjent av politiet, risikerer nå flere års fengsel. Det er ventet at statsadvokat Jenny Pedersen vil legge ned påstand om minst tre års fengsel.