Skolegutt skutt av snikskytter

Det er stor uro i USA etter at en gutt ble skutt i brystet på vei til skolen. Det kan være seriedrapsmannen fra forrige uke som er i gang igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 13 år gamle gutten var på vei til skolen sammen med mora i Maryland i det som kan være det åttende angrepet av seriedrapsmannen. Gutten har mistet mye blod, men er fortsatt i live.

Forrige uke ble seks personer drept og en såret i Washington-området. Politiet har fortsatt ingen spor etter gjerningsmannen, og mange frykter at han står bak dagens drapsforsøk. Politiet frykter at drapsmannen ikke er ferdig med dette.

- En del av de mer ønskede og rykende ferske sporene er ikke der, sier sjefen for Montgomery-politiet, Charles A. Moose, til Washington Post. Montgomery-politiet etterforsker de skes drapene som om det var en og samme person som skjøt. For fem av de syv første attentatene er det allerede bekreftet at kulene kom fra samme rifle.

Tipsflommen til politiet har vært enorm. Over 4000 telefoner, med mer enn 800 såkalt gode spor har blitt loggført. Kanskje ikke så rart ettersom drapsmannen har valgt forholdsvis trafikkerte områder for attentatene sine.

I helga ble en ekspert på kriminelle hentet fra Canada for å lage en geografisk profil på gjerningsmannen og hvor han sannsynligvis bor, melder Sky News. I tillegg har FBI utarbeidet en psykologisk profil. Politiet håper at ballistiske eksperter vil være i stand til å finne ut hva slags våpen som har vært brukt. Så langt vet de bare kaliberet, og at fem av kulene kom fra samme gevær. I forrige uke ble seks personer drept i løpet av ett døgn, og frykten i området er stor.

- Jeg kan bare håpe at jeg klarer å være så tålmodig som jeg vil at andre folk skal være. Hver gang telefonen min ringer, eller noen stikker hodet sitt inn i døråpningen min håper jeg at de skal fortelle meg at vi har arrestert noen, sier Moose.

Politiet tror drapene er helt vilkårlige. I alle attentatene har det blitt avfyrt et enkelt skudd fra ganske stor avstand. Men man skal ikke behøve å være skarpskytter for å drepe noen på avstandene det er snakk om. Selvfølgelig litt avhengig av hvilket våpen som har blitt brukt.

- Dette er bare ofre for vilkårlighet. Jeg tror han (drapsmannen, red.anm.) bare setter seg opp i et område han føler det er ok å skyte i, et sted han komme seg enkelt bort fra, og bare venter på at det skal komme en person som han kan sikte på. Han får et skikkelig adrenalinrush av det, av å spille Gud. Ha makt over disse menneskene. Livet og døden. Han er på en opptur nå, sier Gregg McCrary til Washington Post. McCrary jobbet tidligere med å lage psykologiske profiler på massemordere for FBI.

Så langt har politiet gått ut med en etterlysning av en hvit kassebil. Politiet mener det kan være snakk om to gjerningsmenn, begge er sannsynligvis hvite.

Med så få konkrete spor å forholde seg til, håper de at det fortsatt finnes noen der ute som vet eller har sett noe som kan være avgjørende. For nå regner de med at han slår til igjen. Massemordere gjør gjerne det.

Politiet kan ikke utelukke at attentatet på den lille gutten dreier seg om en såkalt copycat-hendelse, altså at en annen enn forrige ukes drapsmann har kopiert fremgangsmåten.

DREPT:</B> En 13 år gammel gutt ble skutt utenfor Benjamin Tasker Middle School i Maryland. Tenåringen kan være seriemorderens sjette offer.
SORG OG SJOKK: Familien til den drepte taxisjåføren Kumar Walekar er i sjokk under begravelsen hans i går. Walekar ble et av de første ofrene for massemorderen utenfor Washington. I dag slo han kanskje til på ny.