Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skoleguttene filmet da Karen (68) ble mobbet til tårer

Nå kan hun snart dra på sitt livs ferie etter at pengeinnsamling på nettet har tatt fullstendig av.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Du svetter ikke? Hvorfor renner det vann nedover ansiktet ditt?

En frekk ung gutt stopper plutselig opp i den grove mobbingen og spør Karen Klein (68), asisenten på skolebussen i New York, om hva hun har på kinnene. Det blir stille, før Karen tappert svarer:

- Jeg gråter.

Men tårer stoppet ikke gruppa med skolegutter som hadde sett seg ut et enkelt offer.

- Hun gråter sikkert fordi hun savner esken med Twinkies (amerikansk sukkerbrød med kremfyll)! fortsetter guttene.

Video lagt ut på YouTube Karen selv håpte at det å være stille og ignorere hetsen skulle få skoleguttene til å slutte. Men det var å håpe for mye.

- Jeg var sjokkert. Jeg kunne ikke forstå hva som skjedde, det var rein ondskap. Jeg prøvde å ignorere dem, men tro meg, de sluttet ikke, forteller hun til lokalavisa Rochester Democrat and Chronicle.

Mobbingen av Karen Klein kunne blitt forbigått i stillhet. Skoleguttenes hetsing av vekta hennes, hvor lite hun tjener, at hun ønsker å voldta sine egne barn, at hun og hele familien hennes burde ta livet sitt. Det siste er ekstra sårt for 68-åringen, som mistet sønnen sin for ti år siden da han tok livet sitt.

Men mobbingen av den tapre eldre kvinnen er nå på alles lepper i USA. Takket være mobberne selv. En mobber filmet hele den grufulle mishandlingen av Karen og lastet opp filmen på YouTube (du kan se den øverst i denne saken). Derfra var veien kort til å bli plukket opp av sosiale medier og plutselig fikk Karen støtte fra alle kanter.

Pengeinnsamling tar av Hun opplever en strøm av støtte som hun ikke i sin villeste fantasti kunne drømme om. Kort tid etter at videoen ble lagt ut på nettet, tok Max Sidorov (25) fra Toronto initiativ til en pengeinnsamling til Karen (nettstedet oppdateres nå, journ.anm.), slik at hun kunne dra på en velfortjent ferie.

- Hun tjener langtfra nok (omlag 100 000 kroner i året) til å komme seg vekk fra søppelet hun er omgitt av. La oss gi henne noe hun aldri kommer til å glemme, hennes livs ferie, skrev Sidorov på nettstedet Indiegogo.

Sidorovs håpte å samle inn 5000 dollar til Karen. Men innsamlingen spredte seg fra person til person og pengene begynte å strømme inn. Noen ga fem dollar, andre noen hundre. Etterhvert ønsket tusenvis av mennesker fra hele verden å gi Karen en drømmeferie.

5000 dollar er forlengst passert. Feriekontoen til Karen er nå på nærmere 500 000 dollar, og den vokser fortsatt.

- Karen, jeg er lei meg for hva du har blitt utsatt for, men medmenneskelighet og hjertevarme finnes fortsatt, har en kvinne skrevet på innsamlingssiden.

Ønsker unnskyldning Karen Klein kjørte selv skolebussen i over 20 år, før hun de siste tre har vært assistent. En voksenperson som skal sørge for at barna har det bra på skoleveien. Hun forteller at hun er «nummen» etter støtten hun nå opplever.

- Du er forberedt på at unger oppfører seg dårlig av og til, men ikke på den måten. De har ikke vært slemme i hele år. Men den ene dagen, jeg vet ikke hva de var besatt av, forteller Klein til WYSR-TV.

Politiet etterforsker nå den verbale mishandlingen av Karen, men hovedpersonen selv har ikke noe tro på at politiet er løsningen.

- Jeg ønsker at de skal få husarrest i hele sommer, eller kanskje et helt år, sier Karen om hva hun mener er passende straff.

- Og så ønsker jeg at de ber om unnskyldning.

Du kan se hele mobbeepisoden i videoen øverst i denne saken.

FANT STØTTE I VESKA: Karen tok fram veska si etter at mobbingen hadde pågått en stund. På veska står en rekke ord hun ønsker skal definere livet hennes. Hun trekker selv fram ord som "håp", være til inspirasjon", "elske" og "le".
FANT STØTTE I VESKA: Karen tok fram veska si etter at mobbingen hadde pågått en stund. På veska står en rekke ord hun ønsker skal definere livet hennes. Hun trekker selv fram ord som "håp", være til inspirasjon", "elske" og "le". Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!