Skolegutter tvinges til å tisse sittende

«HJELP! Vi vasker mye tiss rundt doene».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«»«»(Dagbladet.no:) Alle gutter på trinn 1 til 7 på Dvergsnes skole må sitte på do og tisse, skriver Fædrelandsvennen.

«HJELP! Vi vasker mye tiss rundt doene på trinnet og nå begynner vi å bli lei. Snakk om dette hjemme, og guttene SKAL sitte og tisse på skolen. Tusen takk!» skriver kontaktlærerne på ukeplanen.

- Dette synes jeg er hårreisende, og det synes flere av vennene mine rg, sier Nancy Bakke til avisa. Hun er mor til en 7-åring på 2. trinn ved skolen.

Hun synes bestemmelsen om å sitte når man tisser strider mot alt hun lærer sønnen sin.

- Han har reagert på at han må sitte, sånn som jentene gjør. Jeg har jo i fire-fem år lært ham opp til å stå, og nå skal han plutselig sitte. Han nekter, og sier «da får de heller styre meg,», forteller hun.

Dvergsnes skole har ingen adskilte jente- og guttetoaletter, kun fellestoalett for alle trinn.

- Det er jo snakk om å ha det hyggelig på toalettet, og jo mindre barna er, desto større sjanse for at det skjer en ulykke. Dette er en praktisk ordning vi har levd med i åtte år, og det er første gang noen reagerer på det. Hvis noen foreldre føler seg støtt av dette, beklager jeg selvsagt det, sier rektor Anne Lise Gjul til Fædrelandsvennen.

<B>SITT NED!</B> Sørlandsskole vil at guttene skal sitte og tisse. Illustrasjonsfoto.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer