Skolejenter fanget i branninferno

Over 70 forkullede barnelik er fraktet bort fra den indiske pikeskolen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Likene er brent til det ugjenkjennelige, sier myndighets-talsmann J. Radhakrishnan til indiske tv-kanaler.

De arbeider i formiddag med å frakte de døde kroppene vekk fra brannstedet. Ved siste opptelling var over 70 elever omkommet - de fleste alderen 4 til 10 år.

Flere titalls barn er brakt til sykehus med alvorlige brannskader etter infernoet på Krishna barneskole, og dødstallet er ventet å stige. I alt er over 100 elever skadd, melder nyhetsbyrået AP.

Elevtallet på pikeskolen er 900, men det er ikke kjent hvor mange som var til stede i 11-tida lokal tid da brannen brøt ut. Foreløpige undersøkelser tyder på at en kortslutning satte fyr på skråtaket til et utendørs kjøkken. Brannen spredte seg videre derfra til de andre skolebygningene.

- Jeg vet ikke hvorfor så mange barn var fanget og ikke kom seg ut. Det er dette undersøkelsene i ettertid skal finne ut av. Det kan ha vært fordi det er en tre-etasjes bygning i et tett befolket område, sier Radhakrishnan.

Tv-bilder fra brannstedet viser hundrevis av voksne som er samlet utenfor den glassdekte skolefasaden. Noen tar seg til hodet i fortvilelse mens andre veiver med armene. Det siver fortsatt røyk fra bygningene.

Skolen ligger i tempelbyen Kumbakonam i den tamilske delstaten Nadu - 35 mil fra Madras, og 210 mil sør for hovedstaden New Delhi.