Skolejenter hadde graviditetspakt

17 mindreårige gravide på samme skole. Ville oppdra barn sammen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): På Gloucester High School i Massachusetts har 17 jenter under 16 år blitt gravide før sommerferien.


Det viser seg at minst halvparten av dem har inngått en graviditetspakt - der de sammen er blitt enige om å bli gravide for å oppdra barna sammen. Skolen satte selv i gang med etterforskning, etter at skoleklinikken registrerte en firedobling av graviditet blant skolens elever.

- Jentene har innrømmet å ha inngått en pakt. Over halvparten av jentene har vært med på det. Elever kom flere ganger til skoleklinikken for å få graviditetstester, og virket mer opprørt når de ikke var gravide enn når de var det, sier skolens rektor Joseph Sullivan til Time magazine.

Flere av jentene skal ha gitt hverandre \'high-fives\' og planlagt gavefest for babyene da de fikk budskapet. Nå etterforskes det hvem som er fedrene til de kommende barna. De fleste skal være over 20, og risikerer fengselstraff for seksuell omgang med mindreårige.

- En av fedrene skal være en hjemløs 24-åring, sier rektor Sullivan til Time mens han rister på hodet.

Gloucester er en liten by med omlag 30 000 innbyggere, de fleste konservative katolikker. Graviditetsboomen ved skolen vekker derfor oppsikt. Normalt blir bare fire av de 1200 elevene gravide i løpet av et skoleår.

Lokalavisa Gloucester Daily Times vier stor plass til saken, og debatten raser hvorvidt ungdommene får tilstrekkelig seksualundervisning på skolen, og hvorvidt helsesøster skal kunne gi prevensjonsmidler til elever uten foreldrenes samtykke.

Graviditetsboomen skaper nå krise for skolens elev-barnehage, der normalt bare tre-fire nye barn innrulleres årlig.

Skolejenter hadde graviditetspakt
INNGIKK PAKT: Gloucester High School med sine 1200 elever opplever tidenes graviditetsboom etter at 17 elever - alle under 16 år - er blitt gravide i vår.