Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Skolejenter selger sex i Trondheim

Barn helt ned i 13-årsalderen selger sex i Trondheim, viser en ny rapport. Betaling er alt fra rusmidler og penger til kontantkort til mobiltelefonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lokalpolitikerne skal tirsdag bli orientert om rapporten, som er utført av Kirkens Bymisjon og Barnevernets utviklingssenter i Trondheim kommune, melder Adresseavisen.

Rapporten baserer seg på intervjuer med 21 ungdommer og 32 fagfolk ved 23 forskjellige institusjoner i Trondheim det siste halvannet året. Praktisk talt alle har fortalt forskerne at de kjenner til at det foregår salg av seksuelle tjenester av ungdom mellom 13 og 18 år i Trondheim. Seks av jentene i prosjektet sier selv at de har solgt sex.

Prostitusjonen foregår i mange ulike miljøer. 20 konkrete steder er blitt nevnt, alt fra private leiligheter, massasjeinstitutt og kommunale hybelhus til hoteller, utesteder og ved sentralstasjonen og havneområdet. Også internett blir brukt som møteplass, viser rapporten.

Et eksempel som trekkes fram har skjedd ved en skole i byen. En mann som bor like ved skal ha utnyttet flere jenter seksuelt ved å tilby dem alkohol. Fire jenter som har latt seg intervjue i rapporten, bekrefter at de har vært hos mannen. Flere mindreårige oppgir også at de solgte sex på Club 4 da stedet var i drift.

Rapporten viser at også unge gutter selger sex, selv om det ikke skjer om i like stor utstrekning som blant jenter.

(NTB)