Skoleklasse banket opp sørlendinger på Tusenfryd

Sniking til Speedmonster endte i slåsskamp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Turen til fornøyelsesparken Tusenfryd ble alt annet enn fornøyelig for de to gjestene som hadde kommet fra Sørlandet.

- En skoleklasse på 15 elever født i 1993 har gitt to personer fra Sørlandet i 17-18 års alderen litt juling, sier operasjonsleder Erlend Fjellheim i Follo politidistrikt til Dagbladet.no.

Politiet fikk melding om slåsskampen klokka 11.48 i formiddag. Det er foreløpig uklart hva som førte til tumultene. Politipatruljen på stedet har nå ført skoleklassen til utgangsdøren til parken.

- Vi har sørget for at skoleklassen er bortvist fra parken. De hadde en plagsom adferd, sier operasjonslederen.

- Sneik i køen

Den opprinnelige politimeldinga gikk på at det var vektere som barket sammen med gjestene, skriver Østlandets Blad. Men vekterne er nå sjekket ut av saken.

- Det er ingenting som tyder på at de har gjort noe galt her. De snakket bare til ungene, sier Fjellheim.

Markedssjef Erik Røhne Andersen I Tusenfryd bekrefter hendelsen overfor Dagbladet.no.

KØKRANGEL: Det var i en kø av denne typen at slagsmålet oppsto. Her fra Tusenfryd-attraksjonen Speedmonster ved en helt annen anledning. Foto: Kim Holthe/SCANPIX
KØKRANGEL: Det var i en kø av denne typen at slagsmålet oppsto. Her fra Tusenfryd-attraksjonen Speedmonster ved en helt annen anledning. Foto: Kim Holthe/SCANPIX Vis mer

- Det var i forbindelse med køen til attraksjonen Speedmonster at det skjedde. Elevene begynte å trenge seg frem og knuffe. Alle syntes ikke dette var så hyggelig, så det endte med at en av gjestene ble slått til, sier Andersen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Han forteller at da stakk elevene fra køen. Det var en attraksjonsmedarbeider ved Speedmonster som slo alarm.

- Elevene ble raskt innhentet av parkens vektere. Politiet ble tilkalt. De orienterte lærerne og skoleklassen ble sendt hjem til Oslo igjen, sier markedssjefen.

- Følger straffesaken

Han beklager at elevenes opphold i fornøyelsesparken ble kortvarig denne gangen.

- Det er synd at de vil ødelegge slik for seg selv, men slikt tolererer vi ikke på Tusenfryd. Her skal folk ha det hyggelig, sier han.

Politiet forteller at de har ikke fullstendig oversikt over episoden. Politiet dro først fra stedet, men valgte å dra tilbake for å få den endelige kontrollen.

- Nå vil ta imot eventuelle anmeldelser og forfølge dette som en vanlig straffesak, sier operasjonslederen.

Skoleklasse banket opp sørlendinger på Tusenfryd