Skoleklasse i Trondheim avlyser synagogebesøk

Krigen i Gaza har skapt aggresjon blant elevene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sjetteklasse ved Åsveien skole i Trondheim har avlyst neste ukes besøk i byens synagoge. Årsaken er at bildene fra krigen i Gaza har skapt aggresjon blant elevene.

Skolens rektor sier at skolen har samarbeidet godt med synagogen tidligere. Men det planlagte besøket i neste uke blir utsatt fordi elevene er oppbrakt over krigen i Gaza.

- Lærerne vurderte det slik at det er så mye aggresjon mot jødene og Israel, så vi var redde for at dette ville blokkere for den positive opplevelsen dette kunne ha vært. Ut fra bildene man har sett på TV er det en voldsom aggresjon, sier rektor Turid Stenseth til Adresseavisen.

Hun gjør det klart at utsettelsen ikke har noe med elevenes sikkerhet å gjøre, men at avgjørelsen er av pedagogisk art.

Styreleder Rita Abrahamsen i Det Mosaiske Trossamfunn i Trondheim er oppgitt.

- At skoleklasser avlyser omvisninger som Vera Kommisar, enken etter Julius Paltiel, leder, det sier ganske mye. Det er som å bli dratt inn i noe. Det er det samme som at nordmenn skulle bli dratt inn og stilles til ansvar for det som Norge gjør i Afghanistan. Man må skille mellom Israel og det å være jøde andre steder i verden. Det må skrives med fete typer at man ikke må sette likhetstegn mellom de to tingene. Man må ikke blande kortene, sier Abrahamsen.

(NTB)